CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, December 2, 2012

Universal Studio Singapore (Part III)

Ok la, part terakhir sudah.. Nak citer psl games yg aku sempat main.. Mana yg aku rasa best, mana yg mcm x brape best, mana yg sesuai utk kanak2, mana yg berbayar etc.. I rate them based on my satisfaction saje ye..

KATEGORI WAJIBal ghunnah CUBA:

1. TRANSFORMERS The Ride: The Ultimate 3D Battle
Walaupun aku x layan citer transformers, xtau pun watak2 mana baik mana yg jahat, tp seriously mmg enjoy game ni.. Real giler effect 3D dia sampaikan masa peluru tu nak sampai ke muka, tau dah benda tu x wujud, tp siap tutup2 muka lg punya la seriau peluru tu tembus muka aku ni.. hahaha

2. Jurasic Park Rapids Adventure
Yang ni bisa membasahkan baju dengan jayanya, so aku pakai raincoat.. Mula2 masuk bot mengharungi sungai yg dikelilingi hutan, ada la dinasor2 kiri kanan tebing tu.. Paling best bila tetiba bot tu masuk ke satu kawasan gelap & dlm kegelapan tu terbukak la pintu lif.. Bot tu pun masuk dlm lif, agak tinggi gak.. Bila dongak ke atas lif tu dah ada mulut dinasor tunggu nak ngaaap ktorang.. Elok je sampai kat mulut dino tu, lif berenti.. Slmt la dr jadi mangsa dino, tp bila pintu lif bukak je, ambikkk kooo, air terjun bawah tu.. Maka terjun lah bot tu ke bawahhhh... Ngeriii giler... Hihii

3. Shrek 4D Adventure
Yang ni tayangan citer Shrek yg sangat la real.. Bila donkey bersin, tempiasnya kena muka kita.. Bila kuda tu berlari, kerusi kita pun bergerak sama, dengan terasa angin bertiup skali.. Mcm2 la effect yg mmg superbbb!

4. Lights, Camera, Action!
Hosted By Steven Spielberg, derang tunjukkan effect dlm filem bila ada scene kat tgh lautan yg bergelora, kilat sabung menyabung, guruh dentum mendentum, tiba2 ada api menyambar dlm laut, kapal tetiba  jatuh etc.. Mmg real giler la.. Ni kalo korang duduk baris depan mmg mengundang bala la, kompem baju basah.. Heheh

5. Revenge Of The Mummy
Ni boleh tahan kecut perut gak.. Mengembara dlm gua misteri, naik roller coaster berantu yg sungguh laju.. Haha

KATEGORI BEST TAPI AKU STRESS:

1. Battlestar Galactica: Human 
Aku ada pengalaman naik roller coaster fun fair yg menakutkan masa umur 18thn dulu.. Tu kali terakhir aku naik roller coaster yg betui2 buat aku jd fobia, sbb rasa pening giler tahap nak muntah.. Hahaha.. Tetiba naik yg ni lagi dasyatt, banyak kali kot aku jerit perkataan stress.. Dan aku pun pelik tgk org lain boleh naik dengan senang hati sedangkan aku sngt stress nak tunggu roller coaster ni berenti.. Sesuai utk mereka yg berani..

2. Canopy Flyer
Mula2 ingatkan roller coaster biasa sbb budak2 pun boleh naik.. Skali naik cemas gak laaa, sbb nampak hutan2 bawah kita, roller coaster pun boleh tahan laju jugakkkk.. Iskkk mak stress :(

KATEGORI BEST UTK KANAK-KANAK:

1. Madagascar A Crate Advanture
Menyusuri sungai yg kiri kanannya penuh haiwan Madagascar :)

2. Dino Soarin
Hadif siap ajak naik 2x lagi.. Dia yg sronok lebih :P

3. Treasure Hunters
Ni pun santai2 je.. Hadif kuar je terus jerit 'yeaayyyy' siap angkat tgn lagi, punya la happy :D

4. Accelerator
Tapi Hadif mcm x enjoy je sbb pening gak naik benda alah ni.. Haha


KATEGORI MAK TAK SUKA:

1. Monster Rock
Ni ala2 live consert dengan muzik yg kuat pung pang pung pang.. Aku tak minat lagu2 pecah telinga ni.. Penyanyi/penari dia lak seksi2, ktorang buat muka bosan, Hadif plak yg layan siap tepuk tangan.. Iskkkkk laghooo sungguh bawak anak kecik gi konsert.. Hurrr

2. Donkey Live
Tak minat langsung... Rasa lg worth spent masa tu cuba game lain :P

KATEGORI TAK SEMPAT CUBA:

1. Enchanted Airways
2. Magic Potion Spin
3. WaterWorld *Sila cuba yg ini... mcm besttt*
4. Battlestar Galactica: Cylon (Saje xnak naik roller coaster giler yg laju melampau, siap kepala kat bawah kaki ke atas.. Stress kuasa 8 mak kalo naik yg ni.. 
5. King Julien's Beach Party Go Round

KATEGORI KENA BAYAR EXTRA:

1. Amber Rock Climb

***************************************

 Layan gambo lain plak..


  
                                                   

                                                   

                                                  



Bye bye USS :D

2 comments:

Ridwan Tanjong said...

Hai Azwani Shaari,, kalo holiday ke USS tu apa mesti pakai bahasa Inggris semua?? Apakah ada petugas yang bisa bahasa Melayu??

Azwani Shaari said...

Ridwan Tanjong, petugas mmg berbahasa inggeris tp x perlu risau, saudara hanya perlukan bahasa inggeris yg asas sahaja.. lgpun kita jarang berkomunikasi dgn mereka :)