CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, February 20, 2010

Say Hi To USANA

Assalamualaikum semua :D Mari bersama2 mengucapkan selamat datang kepada USANA.. Siapakah Usana ini tuan2 dan puan2? Usana ni makanan tambahan yg perlu kita ambil utk melengkapkan zat dlm tubuh yang mungkin x cukup.. Setiap kali kita mkn, x semestinya kita amik pemakanan yg seimbang, kan.. Jd, ni la tujuannya kena amik supplement..

Kenapa amik USANA? Bukan nama2 lain yg lebih gah? Ni setelah aku search dlm ternet, maka terjumpa la info spt di bawah.. Mengikut kajian Dr Lyle Mac William bersama 7 pakar nutrisi yang lain dlm bukunya Comparative to Nutritional Supplements, setelah dikaji sebanyak hampir 500 jenis supplement, beliau dan rakan2 telah memberi score per 100 kepada produk2 berkenaan.. Sila saksikan score yg beliau beri kepada nama2 besar seperti Shaklee, Herbalife, 21st Century, Amway dan bandingkan dengan score yg diperolehi oleh Usana.... Sila saksikan juge siapa yg menggunakan produk ini selain saya..ehem ehem..




Ni pulak set yang aku gunakan.. (Recommended utk pregnant woman)

1) Essentials (Terdiri daripada AO PRO dan Chelated Mineral)

a) AO PRO

- Dibentuk untuk melawan kerosakan yang disebabkan radikal bebas
- Mengandungi 12 vitamin dan 10 kofaktor
- Membekalkan Beta Carotin, pro vitamin A. Perlu untuk sistem pertahanan badan dan mata
- Membekalkan Vitamin C setinggi 550%DV daam bentuk mineral askobit yang boleh bertahan lama dalam badan
- Membekalkan Vitamin E setinggi 440%DV untuk antioksidan dengan menguatkan membrane sel. Ia adalah antioksidan yang paling penting untuk badan manusia
- Kajian menunjukkan Vitamin E dapat mengurangkan 75% serangan jantung dan mengurangkan strok
- Membekalkan B Komplek yang lengkap yang penting untuk menghasilkan tenaga, metabolisma dan pembesaran
- Membekalkan CoQ10 salah satu antioksidan yang penting dan penghasilan tenaga. Penting untuk kesihatan jantung
- Membekalkan Lutein penting untuk kesihatan mata
- Membekalkan Alpha Lipoic Asid penting untuk melawan radikan bebas di dalam dan luar sel

b) CHELATED MINERAL
- Berfungsi sebagai melawan kerosakan yang dibawa oleh radikal bebas dengan jumlah mineral penting yang seimbang.
- Membekalkan mineral asas (zink, kalsium, magnesium, iodine, koper dan manganese) penting untuk pemeliharan fungsi metabolisme dan sistem imun yang optima
- Membekalkan 70%DV Chromium. Ia berkerjasama dengan Insulin untuk membawa gula ke dalam sel. Denagan ini dapat mengawal kencing manis. Ia juga membantu menghasilkan tenaga
- Membekalkan 50%DV Selinium. Sebagai antioksidan yang dapat membantu mencegah penyakit jantung dan kanser
- Silikon dapat membantu menguatkan tulang dan mencegah osteoprosis
- Vanadium penting untuk penyakit kencing manis. Ia menjadikan insulin sensitive dengan perubahan glukos dalam darah
- Mineral USANA sedia untuk diserap oleh badan (bioavailability)

2) BiOmega

-menyediakan minyak ikan Ultra Tulen bebas dari galian toksik

-Fish Oil (18% EPA dan 12% DHA 1000mg, Mixed Natural Tocopherols 1mg)

Kegunaannya:

1) Tendon Strength (Untuk Saraf)

2) Untuk Kulit

3) Anti Inflamasi – Untuk cuci pembuluh darah.

4) Mengawal kesihatan jantung, tekanan darah, kencing manis, migraine, kanser payudara.

5) Menaikkan HDL (Lemak baik) Menurunkan LDL (Lemak Buruk)

6) Baik untuk memori – meningkatkan daya ingatan

7) Untuk kelancaran darah – menambah dan mencairkan darah

Sesuai untuk ibu mengandung – bantu perkembangan otak anak yang dikandung serta kelancaran darah ibu.

3) Active Calcium Plus

Kandungannya: Kalsium, Magnesium, Silikon dan Vitamin D ( Vitamin D3 100IU, Calcium citrate & carbonate 200mg, Magnesium 100mg, Silikon 2.25mg )

Kegunaannya:

- Untuk pembentukan gigi/tulang yang kuat

- Degupan jantung yang sekata

- Pencegahan kanser usus

- Menurunkan tekanan darah tinggi

- Untuk sakit urat dan lengoh

* Produk USANA mendapat sijil HALAL INFANCA juga pengesahan KKM.. Gunakan tanpa waswas:)

10 comments:

saad said...

berapa harga satu set?

Azwani Shaari said...

kalo search kat ternet, dia ada byk set ikut kesesuaian kita, kencing manis ke, darah tinggi ke, persediaan utk pregnant ke, dah pregnant ke...

mcm yg saya amik ni dlm RM380 utk 2bln.. tu harga ahli.. so kalau minat mana2 produk USANA, contact saya, bleh guna harga ahli:) saya dpt kumpul point pun jd la.. win win situation dah tu..

enciksani said...

hye usana? aLL the best yer,.... sini usani ahahah

Azwani Shaari said...

hehehe... ye la encik usani.. taknak bg wife guna usana ke? worth every penny tau :D good product for a good wife :D

isma said...

macam mana kalau nak beli ... yang rm380 tu chelated mineral & AO kah..?

Anonymous said...

I already had tried many supplements but usana is the best.

Anonymous said...

Usana blh mkn time pntang x?

Anonymous said...

how to contact u regarding usana?

Anonymous said...

how to contact u

Azwani Shaari said...

sorry dear, saya dah lost contact dgn supplement ni.. now back to makanan sunnah & real food :)