CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, October 21, 2012

Mari Mengenal Negara Negara di Dunia

Lama tak updet citer pasal anak bujang sorang ni.. Dah 25bulan.. Progress bercakap agak slow.. Dah boleh cakap, tp buat ayat panjang tu belum la.. Setakat 'nak susu', 'nak air', 'nak shi shi', 'dukung' etc.. Tapi xpe la, x nak stress2, every babies have their own progress asalkan jgn terlewat dr guide line sudah..

Bawah ni gambar bilik tidur Hadif merangkap bilik laundry & bilik tetamu.. Maklum la, umah kecik, kena fully utilize semua ruang sebaiknya.. So kebiasaannya lepak2 bilik ni sambil bf Hadif sblm dia tido, sempat la ajar peta2 ni sikit.. Kenalkan Malaysia & Australia.. Subhanallah, anak kecil ku boleh ingat 2 negara ni.. Mmg betul la, anak2 masa kecik ni cepat mengingat..  Cepat absorb apa kita ajar.. InsyAllah kena lagi kerap spend masa dengan Hadif & ajar dia banyak2 benda (yg baik2 la of course :P)

Nanti mama ajar negara benua lain pulak :D

Peta dunia memenuhi ruang dinding..

Sebelah dinding lagi built-in wardrobe utk sumbat semua baju/comforter/towel etc etc..

12 comments:

FirJah said...

bijakkkk hadif anak soleh....
cantik bilik hadif....
beli kat mana peta dunia tu wani..sangat berguna...brpa rm?

Azwani Shaari said...

@firjah:
aminnn atas doa, moga jadi anak soleh :)
peta dunia tu wallpaper, beli kat kedai jual wallpaper saje :D

eRiNsZ said...

wahhh wallpaper yg sngat bagus kan.... ~msih x de mood n modal nk deco deco bilik si bujang naufal

Azwani Shaari said...

@erinsz:
tu la kan.... mmg sesuai sngt utk bilik anak2.. kalo letak wallpaper cartoons, nnt dah besar sure derang dah x minat cartoons yg sama.. letak yg ni mcm foreverrr sesuai..hehe

hunadya said...

Salam sis..blh tau x kedai wallpaper kt mane yg jual world map ni..tq sis

Azwani Shaari said...

saya beli dekat brem mall, kepong.. rasa2nya semua kedai jual wallpaper ada..

hunadya said...

Oo yeke..tq sis for the info.. :)

Khairuzzamil Kamarulzaman said...

Saya pegi kedai yg sama rm 350 pasang sendiri..ok ke?tksih

Azwani Shaari said...

ok sanagt la harga tu.. mmg jimat byk if pasang sndr,tp pasang sndr tu hati2 ye, saya mmg x berani pasang sndr sbb keras tangan.. huru hara wallpaper tu nnt... :D

Khairuzzamil Kamarulzaman said...

Kalau siap pasang rm600++..hihi x mampu..ok terima kasih banyak

Khairuzzamil Kamarulzaman said...
This comment has been removed by the author.
Aiza Mahani Mozi said...

Assalam Sis, bole share nama kedai yg jual wall paper tersebut? Sy try cari di direktori brem mall tapi xsure yg mana