CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, August 7, 2012

Rumah Manis Rumah Part2 (Stor & Dapur)

Ini entry yg bergambar dengan banyaknya.. Sila pastikan internet anda laju ye, supaya semua gmbr dapat loading baik punya.. Hihihi

Sebelum itu diumumkan pemenang Chocolate Graphics ialahhhh Puan Kata Sifat... Tahniah kerana menjadi commenter pertama.. Sila email nama, alamat & no fon ke wani3009@yahoo.com dalam masa 3hari ni ye.. Kalo lmbt, kita pass coklat kat commenter ke 2 :P

Ok, gmbr2 rumah dah selamat di amik.. Aku upload sikit2 ye..


Gambar ni aku amik dari Mudah.My.. Camni la ruang depan rumah tu.. Luas bangat tempat letak kasut dia.. Rasa rugi plak besar2 bukan nak dok lepak depan ni.. So, aku buat stor sebelah tu.. Dapat jugak menyimpan barang..



Ini lah hasilnya.. Gril pun sikit je la coz sebelah lagi mmg naikkan konkrit terus..



Ruang masuk yg masih luas walaupun x seluas yg asal.. Pintu kanan ialah pintu stor.. Mmg purposely letak pintu tu tgh2, senang nak capai barang dari kiri or kanan.. Pintu stor tu recycle amik pintu toilet master bedroom..

Ni dapur yang asal.. Sempit saje, sbb blakang tu ada yard utk basuh baju.. Yg terbukak sebelah kanan tu pintu bilik ke-3.

Masih pintu bilik ke-3.. Dapur dah extent depan dan belakang.. Belakang dah pecahkan yard, depan tarik utk tall unit & breakfast bar..


Dari sudut yang lain.. Yang terpelohong tu asalnya letak microwave, tp bila baca manualnya, microwave ni xboleh letak dlm kabinet, kena biar open air atas table top.. Huhuhu kuciwaaa mak.. Rasa2 korang nak buat letak apa kat situ?


Pandangan dari pintu masuk..


Dapat jugak jam idaman nak letak kat dapur.. Ikut tema gitu.. hihi

Set ni asalnya ada rak dia sendiri, boleh pusing2 gitu.. Tapi dah ada open shelf ni, lagi mudah letak kat sini, senang mau capai..

Table top yang sekangkang kera ni, muat2 je letak 4 barang tu, microwave, kettle, rice cooker & bekas beras.. Kalau microwave tu kembali ke tempat asal dalam tall unit, ada la space sikit..


Gantung la apa2 yg boleh digantung mengadap sinki ni..


Sapa nak sedekah FM lagi? Sila..sila...

Ok, sekian.. Jumpa lagi bila2 rajin.. Haha

13 comments:

linazamaba said...

bessstnyer...cantekkkk sgt...teruja tgk..mesti ase nk dok dlm umah je kan...hihihi..
kiteorg pun br dpt umah..Insyaallah pas raya ni br pindah...tgh nk survey2 kabinet dapur..tp nak buat mcm umah wani ni x mampu ase..huhuu wat yg termampu je la kan..
syukur Alhamdulillah =)

Nurul said...

huhuhu..comeynyer rumah..rumah kalau kita pandai guna ruang, takkan jd sempit walaupun rumah tak sebesar mana kan? wani, mana dpt jam tuh? macam terjatuh chenta lah plak

azwani shaari said...

lina:
wahhhh, rumah baru jugak ye.. beli kat seremban ke?

kak nurul:
jam tu beli kat brem mall, kepong.. mmg cantik2 dia letgo aritu.. tp udah xde la, kedai tu dah tutup.. nyesal tak beli utk ruang tamu skali..huuhuhu

FirJah said...

Wani...cantikkk amat umah kalian...i like!!dapur brpe ek kosnya?keseluruhannya brpa k?kitaorg thn dpn baru dpt kunci insyaAllah...jenuh jugak kan nk masuk umah baru ni...brpa lma amik masa siap renovate?

sophia dris said...

kak..cantik woo rumah. bila boleh visit ni. hehe. Memang idaman la rumah mcm ni. Hehehe

Azwani Shaari said...

firjah:
tq tq.. ermmm, kos dapur je less than 10k rasanya, siap dgn breakfast bar... total termasuk perabot less than 50k.. siap dlm masa 2bulan gitu.. wahh beli umah katne?

sophia:
mai la sayang.. u bila nak turun kl berpuaka bersama?hehehe

my.simple.life.by.dyll said...

wani, flooring kat ruang tamu tu wani bt ngan sape? kite tgh survey gak flooring ni, kat kl ni xtau ar nk survey katne..huhu.. wani cte la details psl wood flooring tu, bape sq ft yg wani bt tu..

Azwani Shaari said...

hai mommy wanot.. yg ni pun skali contractor arrange tp ada contact no nya..dia area puchong kot.. x ingat plak brape sf.. utk master bedroom rm900, living+dining 2k..

my.simple.life.by.dyll said...

Haaa..bleh gak klu de cntact no..hehe..rs cm ok je price tu..

Azwani Shaari said...

wanot..
sorry baru baca msg.. 0192985028.. Ng namanya..dia area puchong..

my.simple.life.by.dyll said...

hehe..it's ok..tq eh bg contact no =)

onniesham said...

assalam. trjumpa blog masa gugel. sy pon bru beli apt lakeview tu blok ac. kalo x keberatan boleh bg no. tel org yg buat renovation ni? tq

Azie Suhaimi said...

cantik dapur..sama kaler dgn dapur saya, merah gitu..hihi.
follow ur blog :)