CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, January 11, 2009

Teacher Azwani in the houseee..


Alhamdulillah, dah pun selamat sampai ke Lawas.. Perjalanan 3jam menaiki bot yang sungguh laa letih.. Dari sungai masuk ke laut pastu masuk sungai balik, baru laa sampai bumi Lawas ni.. Sampai2 jek terus dah nampak muka cikgu2 menunggu kat jeti..

Aku dan Kak Ha (kami sama sekolah) dijemput oleh cikgu Ijan, terus bawak balik umah dulu, rest2 kejap, mkn tghari n terus pi skolah.. Kat sekolah pula, jumpa dengan Guru Besar, Penyelia Petang & GPK Kokurikulum.. Disebabkan dah ada guru ngajar Kelas Pemulihan, makanya aku diberikan subjek lain.. Apekahhh bala kena ngajar english.. Hahahaha, xleh blahh.. Tp xpe, aku menerima dengan penuh rasa tanggungjawab.. Ngajar standard 1 & 3 jek.. BI yang simple jek pun, InsyAllah boleh.. Dapat la improve BI aku sndiri.. Aku ngajar english, my fiance ngajar arabic, nnti boleh la anak kami bertutur 3 bahasa.. Wakakakakkaka, berangan hokeyy ;P

Rumah sewa plak, aku menyewa skali 2orang cikgu lama.. Ijan & Kak Yani.. So far so good, cepat jek leh ngam ngan depa dua ni.. Rumah lak lengkap sume ada, tv+astro, katil+tilam, almari baju, fridge, washing machine, dapur memasak segala bagai.. Alhamdulillah.. Semangat sket nak meneruskan kehidupan kat Lawas ni.. Setakat hari ni, sekali pun lum pernah mkn kat luar, tetiap hari masak.. Fyi, aku & Kak Yani ngajar sekolah petang, so sempat la masak utk lunch while Ijan masak utk dinner sbb dia ngajar pagi :D

Setakat ni aku bersyukur kerana laluan hidup aku dimudahkan Allah berbanding kawan2 lain yang diuji mengajar di kawasan yang takder line telefon, xde bekalan air bersih (terpaksa guna tadahan hujan) dan susah plak nak dpt bekalan makanan.. Mcm tu la kan, nak bersyukur, xleh tgk yg dpt semenanjung, kena tgk yang dpt pedalaman..

Ok laa, 1st time jd chegu ni banyak bnda nak kena blajar.. Plak tu jd guru kelas.. So, all the best utk semua.. Moga 2009 memberi sinar bahagia utk kita semua :D Ameennnn..

13 comments:

PakciQue said...

Semoga sukses. Seronok bila tahu kawan-kawan berjaya.

Nanti kalau balik, jangan lupa bawakan ole-ole untuk aku. Takpon kurier ke. Aku terima apa saja walaupun keratan tiket kapal terbang.

sakinah said...

wah best best alhamdulillah :D

selamat mengajar! hehe :D

blokdrive said...

Syukur.. Segalanya dipermudahkan..

nuyui said...

wah3x...mcm best n mencabar sgt mengajar kt situ...wani duk sane elok2 tau..bole a praktis memasak tuk kawin nnt..hehehe..kalau ade resepi kt sane yg best2..nnt ajar nurul k..?

nora said...

correction yer teacher
fiancee - for women
fiance - for man

fridge ker freeze? huhuhu....rosak english budak2 sarawak nnt....

fiza said...

Alhamdulillah nmpk sumenya dipermudahkan..takla mengalami kesukaran yg begitu tinggi..lega dgr kwn ku ok2 kt sana..gud luck ya..take care urself..survey tmpt menarik tau..kalu ade rezeki g sana nnt bawa aku jln2 k!

HaZaR eL-DieN said...

huhuhu...haa!!! kan dah tena tegur kat tice Nora...hehehehhe..

asm said...

slmt maju jaya yer ckgu i proud of u

Azwani Shaari said...

to pakcique:
hehehe, apa2 je ek? baikkk..aku bawak balik tanah lawas jek laa :)

to sakiinah, saad n asm:
alhmdulillah:)

to nuyui:
hehehe, masak simple2 jek pun.. nurul kalo ada resepi la bgtau k..

to nora:
thanks betulkan.. saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkn:)

to fiza:
hehe, sila kumpul duit banyak2 yerr:)

to hazar:
heheh, xpe..biasa la tu, proses belajar kan ;)

Abu Amirul said...

salam cikgu azwani,
nice blog. banyak bunga-bunga....
selamat menjadi cikgu, selamat berjaya disana, jadilah cikgu yang baik, semoga dihormati dan disayangi. sudi2lah keblog saya dan jgn lupakan linkkan dlm blog cikgu, www.askamakalikada.blogspot.com.
jaga diri ditempat orang.
bye. ikhlas dari ezwan.

Azwani Shaari said...

thanks abu amirul.. insyAllah, doakan yg terbaik utk saya yer.. sudah link!;)

ajakrebyz said...

bagus bagus 3 bahasa.. nanti tambah lagi.. nnti besar senang dpt keja.. ;)

Azwani Shaari said...

hehehe..berangan jek tu kak :)