CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, August 30, 2013

Susu Kambing Segar di perah daripada Ibu Kambing :D

Dah lama mencari susu kambing segar (pencarian yg tidak bersungguh2), baru2 ni je cari bersungguh2 dan Alhamdulillah ketemu susu kambing segar dari ladang :D Yang bestnya sebab agen ni boleh hantar terus ke rumah, x perlu bersusah payah pergi amik, cuma ada kos penghantaran la RM10 dan minimum order 12 botol.. Penghantaran area KL / Selangor je la tau..

Susunya pun ok, walaupun unpasteurized, rasanya xde la hamis sangat sampai loya tekak.. Of course la ada bau jugak, tp still boleh telan.. Doa2 moga berkat minuman sunnah ni, anak lahir nanti x kena jaundice, both mummy & baby pun sihat2 saje, amin...

Simpan dalam freezer, waktu malam bawak turun sebotol ke bahagian chilled utk cairkan dan minum!

Untuk kurangkan bau hamis, boleh blender ini susu dengan kurma.. Rasanya lagi sedap!

Skarang ni aku minum selang sehari.. Harga susu kambing ni sebotol RM6, beli 12 botol ke atas jatuh harga RM5 sebotol...

Mau cuba? Boleh contact En Zamri ni:

Berada di luar kawasan Selangor/KL? Ni ada a few links lagik.. Try la godek2 tgk ye...

1. Lembah Paya Goat Farm.  Pengusaha : MOHD SAFRIL  H/p : 013-3456090 
 Alamat : LOT 1068 Kg. Lembah Paya Salak 43900 Sepang Selangor 

3. Susu Kambing Nubian

4. Osman Goat Farm

5. Puchong: 

6. Suhaili/ Fauzan Putrajaya

7. azr agrotech farm, lot 772, kampung batu 10, jalan jeniang, 08300 gurun,kedah darulaman

0195547347/0174451644


8. Nilai

 9. Alita goat farm and milk - Batu Pahat - https://www.facebook.com/AlitaGoatFarm


 10. Kuala Terengganu 

11. Kulim
 Pejabat Haiwan, Jalan Tunku Bendahara, Kulim. Landmark: Pejabat Pos Kulim.

Ok, harap link2 di atas membantu. Mari hidupkan makanan sunnah :D

9 comments:

Anonymous said...

Susu Kambing SUKAGOMI

Haiwan Suci Sdn Bhd
No. 7-1-11, Jalan 3/109F
Tmn Danau Desa, Jalan Klang Lama
58100 Kuala Lumpur

250ml - RM 8

Penghantaran KL/Selangor

Hubungi Sufyant Atsauri
012-2758249

Agent diperlukan, sila hubungi untuk harga diskaun.

Abdul Rhany said...

Ct valley enterprise

Unpasturized 200ml fresh goat's milk

Rm4.50 per bottle

Delivery minimum 5 bottle and above.

This month's promo 30bottle =RM100.00
4x delivery. For daily usage. Free delivery within kl/selangor.
Penghantaran keluar Kl/selangor boleh dipertimbangkan mengikut kuantiti.

Sila hubungi
Rhany- 0193434530
Email: munirah_othman@yahoo.com

susu kambing kl 0122331147 said...

salam.terbukti susu kambing mempunyai banyak khasiat penawar penyakit.sesiapa nak carik susu kambing segar boleh call saya no 012-2331147 saya hantar delivery di sekitar KL.nak susu segar pun ada,info lanjut layari http://susukambingkl.blogspot.com/

Lando Umaga said...

bagi sesiapa yang sedang mencari maklumat khasiat susu kambing sila-sila la lawat blog saya disini

NTAF said...

http://www.facebook.com/SusuKambingSegarSukagomi

Penghantaran di kawasan sekitar Selangor/KL

Susu Kambing Segar Sukagomi... Halal JAKIM, Asli, Tulen, Tiada Bau Hamis, Terbaik dari ladang!

Hubungi 019-2898916 (Pian)

Ct Valley said...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
LATEST PROMO BY US!!

30 BOTTLE (200ML) = RM125
FREE DELIVERY WITHIN KL & SELANGOR
*Other area can be considered depends on quantity (delivery charges apply)
*GRAB IT WHILE STOCK LAST
019 2041 734/019 3434 530
ctvalley88@gmail.com

Hasnul Akmal said...

Susu kambing makanan Sunnah

Ingin dapatkan susu kambing namun terlalu sibuk untuk ke pasar? Kenapa tidak order terus kepada kami? Kami buat penghantaran sekitar lembah klang terutama nya kawasan ampang,wangsa maju,cheras, sentul serta pusat bandar.
Boleh hubungi kami di talian:

HASNUL AKMAL : 019-2313552
AKMAL COWAY :011-2906 7656

Layari blog & Fanpage kami:
http://susukambingampang.blogspot.com
https://www.facebook.com/susukambingampang

sanen assagoff said...

Assalamualaikum..

Kami penternak kambing susu muslim..
Insha allah tiada bau hamis.
Kol 0173456792

Kami adalah penternak Kambing susu.
Susu kambing kami segar dan x campur air atau bahan lain.
Berseh dan suci.
Kami membasuh botol sebelum membotolkan susu.
Pekerja kami adalah muslim.
Insha allah besih, suci dan halal.

Pengalaman dari regular customer kami.
1. Dapat menurunkan demam panas bayi..insha allah
2. Bayi yang sakit kuning berkurangan dan bertambah baik..insha allah
3. Tiada bau hamis..insha allah
4. Orang tua yg sakit darah tinggi selapas minum akan lapang dada..insha allah
5. Dapat melegakan gastrik..insha allah
6. Dapat menambahkan susu badan bg ibu menyusu..insha allah
7. Anak2 kucing yg kehilangan ibu atau kematian ibu serasi dengan susu kami..insha Allah
8. Org yg sakit kepala kerana menghisap rokok banyak akan merasa berkurangan 70-80% berkurangan selepas minum 2 botol susu kami..insha allah

sanen assagoff said...

Assalamualaikum..

Kami penternak kambing susu muslim..
Insha allah tiada bau hamis.
Kol 0173456792

Kami adalah penternak Kambing susu.
Susu kambing kami segar dan x campur air atau bahan lain.
Berseh dan suci.
Kami membasuh botol sebelum membotolkan susu.
Pekerja kami adalah muslim.
Insha allah besih, suci dan halal.

Pengalaman dari regular customer kami.
1. Dapat menurunkan demam panas bayi..insha allah
2. Bayi yang sakit kuning berkurangan dan bertambah baik..insha allah
3. Tiada bau hamis..insha allah
4. Orang tua yg sakit darah tinggi selapas minum akan lapang dada..insha allah
5. Dapat melegakan gastrik..insha allah
6. Dapat menambahkan susu badan bg ibu menyusu..insha allah
7. Anak2 kucing yg kehilangan ibu atau kematian ibu serasi dengan susu kami..insha Allah
8. Org yg sakit kepala kerana menghisap rokok banyak akan merasa berkurangan 70-80% berkurangan selepas minum 2 botol susu kami..insha allah