CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, December 31, 2008

Engagement Day (28122008)

Alhamdulillah, satu majlis dah selesai sebelum saya berangkat ke Sarawak.. Flight saya 6hb Januari 2008 - 8.30am, KLIA - MIRI dan insyAllah saya akan bertugas di Limbang (dekat giler ngn Brunei)..

Back to the topic.. Saya dah pun bergelar tunangan orang (hanya beberapa hari sebelum ke Sarawak, huhu) Long Distance Relationship la nmpknya.. Harap2 kat tempat baru nnti dapat internet, 3G dan tak dilupakan bekalan eletrik dan air bersih, ameeennn.. Ok, mari lihat gambar berkata-kata..

Majlis ni simple jek, hantaran semua saya buat sorang diri, make up diri sendiri, baju tempah sendiri (thanks to Kak Ida yg memberi idea kreatif) n luckily En Palli datang bersama kamera canggihnya.. Kalo x, mmg xde la saya letak gambo, maklumla kamera saya cap ayam jantan jek.. Dah la cap ayam jantan jek, boleh plak rosak di hari pertunangan.. Adoiiii!

Thanks utk seluruh ahli keluarga yang bertungkus lumus menjayakan majlis.. Bak kata wonderpets, apa yg penting? kerjasamaaaa.. Apa yang penting? kerjasamaaaaaa.. Kami x besar dan kami x kuat, bila bekerjasama, semua jadi mudah! Hehehe..

To Mr Fiance, jangan nakal2 di KL yer..

Rombongan pihak lelaki..

Jemput makan2 dulu..

Perbincangan berlangsung dengan harmoni..

Saya menunggu di bilik..

Eh...dah sarung cincin? Dah jd tunangan orang? Dah x boleh gedik2? Hehe

Sesi bergambar bersama keluarga kedua-dua pihak..

Dan bertukar2 hantaran :)

26 comments:

Nurul said...

selangkah ke alam baru...selangkah lagi akan ke penghidupan baru..semoga berbahagia dan dipermudahkan semua

cry4freedom. said...

Cait. Tunang x cakap. Hehe. Tahniah tahniah. Securekan habis habis sebelum terbang ke Limbang. Jangan bagi orang pangkah cik Wani.

fiza said...

congrat my dear fren..u look so sweet..sori tak dpt dtg aritu..insyaAllah i will make it during ur big day..:)

Pakcique said...

Owh..patutlah aku rasa macam something je masa ari isnin tu. Rupanya ada orang dah bertunang.

Berkat Awal Muharam.

Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin, hingga ke anak cucu, hingga ke akhir hayat, hingga ke syurga. Sentiasa harmoni dan ceria.

Nanti kita tengok siapa hantar anak siapa dulu pergi tadika eh?

Sufi Idany said...

TAHNIAH SIS.... semuanya akan selamat.

blokdrive said...

Tahniah cik Wani. Cepat2 kawen ye.

areKnee said...

TAHNIAH!!

Nanti kat tempat org jaga diri baik baik ya.. =))

FaRaH said...

mmmm... tahniah jugak buat cik wanie n abeja.. semoga selamat semuanye.. best x dah jadi tunangan org? heheheh...

zakzak said...

tahniah atas pertunangan :)
moga selamat semuanya di Limbang sana.btw, nak tanya, kalu nak pindah balik ke semenanjung, kena berstatus isteri dulu ke ataupun serve 3,4 tahun di sarawak tu?

Azwani Shaari said...

kak nurul:
mcm selangkah ke alam misteri jek.. huhuhuh..neway thanks kakak :)

to azwan:
heheh, bukan apa, saje tannak cakap awal2 takut apa yg dirancang x menjadi ke..haaaa, org tu dah nak ke sabah, xnak pangkah awal2 ke? ;)

to fiza:
xpe, it's ok..janji tawen nnti dtg tau :D

to pakcique:
hehehe, ok2.. tgk nnti anak sapa yg lambat masuk tadika, dia kena sponsor yuran anak sapa yg masuk awal.. hahaha!

to sufi idany:
thanks kakak!

to saad:
insyAllah, mengikut jejak langkah encik saad nnti :)

to areknee:
jauh la dr tmpt kakak kamu.. adoii!

to farah:
thanks for the wish.. ermm, jd tunangan org biasa jek, kalo jadi wife baru luar biasa kot.. hehe

to zakzak:
x kisah bujang atau berkahwin, kalo kawen lebih priority jek kot.. nak kata kena serve lama pun x jugak.. ada kawan yg bujang, setahun jek dah dpt tukar.. tgk kekosongan rasanya. doakan la saya dpt tuko cepat :)

Pakcique said...

Eh! Baru perasan. Ada orang tu join sekali masa sesi pertunangan.

Bukan patutnya datang/jumpa lepas majlis selesai ke.

Hmmm..

Azwani Shaari said...

Dia join makan jek, pastu menghilang dan muncul balik lps siap sarung cincin..hehe

kemat said...

TAHNIAH.

AJ Style's said...

wah tahniah..semoga kekal sehingga hari pernikahan then bahagia sampai ke akhir hayat..

tunang tak bagitau...

patutlah ..hahahaha..so welcome to miri..messsraa!! ok kot limbang!! nanti cuti sekolah leh jejalan ke sana...

Azwani Shaari said...

to kemat:
thankss..

to AJ:
alaaa, tunang jek baru, malas nak kecoh2.. hehehe..

2kali flight tu, nmpk sngt jauhnyerrr.. nnti buat la trip dr Kapit ke Limbang..

Abang Long said...

Alhamdulillah...Tahniah Wani. Nanti kalau makan nasi minyak jangan lupa lak kat Abang Long yer?

nuyui said...

tahniah to wani n hazar!! :)

isk...bole la gedik2...tp ngn hazar je la ek :P

wani, nnt link kn blog nrl ek :)

Azwani Shaari said...

to abglong:
thanks.. insyAllah x lupa.. mana leh lupa big boss mah*mood security..hehe

to nuyui:
thanks:) okess, nnti wani link kan.. tenet tgh slow la plak, xleh nak bukak akaun blogger..

ablan said...

salam cik wani...
pertamanya saya nak ucap tahniah atas pertunangan cik wani sebelum datang ke limbang...

dah bertunang tentunya perlukan prepaid, kan? takpeeee...prepaid ada jual kat limbang ni...

duk kat limbang ni..
bukan saje dekat dgn brunei..tapi memang duk celah brunei...kiri brunei kanan pun brunei...

nak kata seronok...bagi saya ok je... nak kata tak seronok...tak berani nak kata apa laaa sebab saya dah masuk tahun ke 10 kat sini...

cuma yang saya bertahan kat sini sebab kehidupan yang tak tertekan...tol takdak...jem tak dak..setakat tunggu trafic light tu biasala...

jenayah kurang...dan hidup di sini boleh dikatakan tenang.... tak banyak hal yang kita perlu fikirkan ...bangun pagi pegi kerja...pahtu balik kerja...nak makan selera semenanjung ada kedai mamat tomyam (orang melayu islam selatan thai)...restoran ni tempat geng perantau lepak.

dan yang penting supaya tak bosan kat limbang ni sebab ada perantau...kat sini ukhuwwah ahli perantau kuat...tapi terpulanglah kepada sesiapa yang datang kat sini...kalu suka menyendiri dan tak bergaul dengan geng2 perantau...maka kuranglah seronoknye...

perantau kat sini ada program2 utk bermesra dan berjumpa dgn ahli2 semua...

kami alu-alukan kedatangan ahli2 perantau yang baru... dan menunggu ketibaan kalian..

sekian tq.

Azwani Shaari said...

to ablan:
thanks for the info..
owhhh saya teruja dgr prepaid dijual di sana.. bukan sbb nak beli (sbb dah pakai 1+5 yang percuma itu, hehe)tp sbb ia menandakan ada coverage.. yeaaayyy! harap2 dpt skolah n umah sewa yang lengkap kemudahan asas + air + eletrik.. ameeennn :)

Mohd Hafizi said...

Tahniah~
Tahniah~
Tahniah~

Xtau laa apsal rasa mcm best jek dengar berita nih! XD

Tahniah~
Tahniah~
Tahniah~

Azwani Shaari said...

to fizi:
best akak dapat srwk ek? huhuhuhu.. sedey2 :((

Rashid said...

Tahniah azwani..
Moga selalu tabah kat sana tu.

Azwani Shaari said...

to cikgu rashid:
thankss :)

ajakrebyz said...

congratss

Azwani Shaari said...

thanks kakak :)