CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, December 3, 2008

Long time no see..

Saya mempunyai seorang teman sebilik ketika di UUM dahulu.. Namanya Cik Diana Abd Wahab.. Dia junior saya setahun.. Orangnya cantik manis dan bijak pandai pula.. Lama jugak la lost contact semenjak tahun 2004 rasanya.. Alhamdulilah, internet menemukan kami kembali.. Cik Diana google apentah membawa beliau ke blog saya.. Owhhh sungguh seronok rasanya.. Tringat kenangan2 masa jd teman sebilik dulu. Haha! Kami mempunyai perangai yg sungguh aneh.. Suka bercakap dengan nada yang tinggi mcm org bergaduh.. Padehal nak ty pasal dah mkn ke belum, ada kelas ke x.. Tak sesuai betul berbual dengan nada tengking menengking.. Pastu jiran2 tertanya2 sesama sendiri, 'ehh derang bergaduh ke?' Haha!

Lagi..kami pernah pecahkan tingkap bilik kolej sbb nak amik kunci yang tertinggal kat dlm.. Pastu buat muka innocent sambil menyalahkan anak2 felo yang bermain bola berdekatan bilik kami, kononnya depa yang pecahkan.. Bingung betul la Cik Wani & Cik Diana itu.. Hehe.. Byk la kenangan, xperlu reveal semuaa... Smlm, kami berjumpa jumpaan sambil mengenang memori daun pisang dan menyanyi2 lagu feveret kami,

Cik adik manis,
Bolehkah abang tumpang bertanya rumah Cik Diana,
Yang mempunyai gadis jelita,
Terpesona hatiku padanya..

Abang dah pergi merata tempat,
Di kampung2 jua di desa,
Untuk mencari kesayanganku,
Baru lah hilang rindu di kalbu..

Cik adik manis yang ku bertanya,
Tersenyum simpul pandang wajahku,
Dia berkata maafkan daku,
Tak pernah mendengar nama itu...

(Sambung la sendiri.. ni lagu 60an kot)

Cik Diana suka bangga sebab lagu ni ada nama dia.. Tp aku salu ejek2 dia (ye la, xde lagi lagu guna nama aku, kan.. jeles laa ni), 'nmpk sngt Diana tu kampung, sbb tu cari kat kampung n desa jek..', 'Diana tu dah tua la, makcik2.. gadis jelita tu anak makcik diana..', 'nmpk sngt x glemer, adik manis tu x pernah dgr pun nama dia..' Mcm2 la kecaman yg aku berikan.. Semalam, dia ingatkan aku balik semua2 memori yg aku sendiri pun dah lupa.. Moga ukhwah kami berpanjangan, ameennn :)

Merayau di putrajaya

Menghirup udara nyaman

Singgah makan Big Apple Donuts yang lazat.. Ada 3 donuts baru.. Yummyyy!

Siang td plak farewell dengan teman serumah.. Pasni semua dah balik kampung, dpt posting entah di mana, xtau la bila akan jumpa lagik.. Huhuhu.. Kak Ida yang selalu menjadi mangsa buli yang tenang dengan ungkapan keramat 'Semoga Allah membalas kejahatan dengan kebaikan..', Mekja yang rajin mengemas rumah, Kak Fin2 yang prihatin ttg bil2 api air & Kak Reza yang rajin amik order mkn malam.. Byk sungguh kenangan dlm rumah berhantu 5-10-3 tu.. hehehe..

Kak Reza + Wani + Mekja + Kak Ida

Pn Finfin, Pn Reza n Cik Wani

Italian Japanese Pizza.. Tp amik yang Italian je coz yang Japanese punya x sedap sngt..

Ada main putar2 plak, dpt salad free..

Hari J-Card di Jusco.. Gilerrr ramai manusiaaa.. Hurrrr.. x jadi nak membeli belah..

11 comments:

blokdrive said...

Erk. Big Apple. Duren2 takde?

Anonymous said...

Haha...amboi Wani, citer bingung2 kite die ingat. Citer bingung2 die buat2 lupa lak yek. Ahaha... thanks anyway sebab pulihkan hilang ingatan D...

Luv u!

Cik Diana

p/s: cakap kat Cik Abg tu, nak cari Diana cari kat Mid Valley. Setakat cari kat kampung die mmg la tak jmpe! Ceh...

ajakrebyz said...

Hi cik wani online.. UUM rupanya.. kolej mana tu agaknye? :P

fiza said...

miss so much the moment we r together..mgu dpan ade kat kl lg x cik wani?? jom bw aku mkn donut sedap tu..:)

Azwani Shaari said...

to blokdrive;
ada duren2, tp x suka sngt.. suka yg coklat2 jek :D

to diana:
hehehe.. kita mmg penuh agenda kesengalan kan? harap2 dpt jupe lg pasni..huhu

to aja:
hii kak.. saya kolej perwaja.. 4thn di perwaja jek..akak uum gak ke? kolej manakah?

to cik fiza:
ahad ni aku balik kampung n x dtg dah kl.. menunggu posting kat mana2 jek..dtg le visit aku kat kedah..

Sufi Idany said...

pasti ada rindu yang terlekat dicelah2 ati ni...huhuh thanks for the precious moment we'd shared.... luv u sis.... apapun guwe tetap doakan yang terbaik tuk anda....

Azwani Shaari said...

thanks sistaa.. jgn disimpan didalam hati yer gurauan2 kasar guwa selama ni.. hehehe

deq_anees said...

aduh...ku jua nanti merindui kamu...huk3!! rinddduuuuuuuu..rindu serindu rindunyaaaaaa aaaaaaaa.... huwaaaaa!!

Azwani Shaari said...

huhuhu, pasni susah lg la nak jupe.. sarawak sanaaaaa.....

Leo "Ricky" Huzair said...

sape yg nyanyi lagu ni ek?

Azwani Shaari said...

waaa...ada jugak org search lagu ni ye, tp maaf la sy xtau sape yg nyanyi..