CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, June 9, 2016

.: KESAN BAU DALAM KEHIDUPAN :.


Sedarkah kita yang bau boleh memberi impak yang besar dalam hidup.. Biasa dengar/lalui kes dibawah ni tak...

1. Mak nak outstation atau mak meninggal dunia sedangkan anak masih kecil... Diberikan pakaian si emak yang belum berbasuh untuk menenangkan si anak...

2. Terbau harum bunga cempaka. Automatik meremang bulu roma.. Apa yg anda fikir? Hihi

3. Terbau ikan pekasam.. Air liur merembes sendiri.. Kecur liur!

4. Terbau harumnya aroma kopi.. Rindu kan kampung terus mengasak jiwa..

5. Bau sampah yang dah berulat.. Hilang selera makan dibuatnya.. Heeee

Mula² kenal Young Living Essential Oils ni, saya ada terbaca EO Peace & Calming (P&C) boleh promote deep sleep.. Anak payah tidoq pun jadi lena bila diffuse & calit eo ni... Dah mcm magik pulak, kan.. Masa beli set eo ni aritu xde P&C, so saya try eo stress away dan mmg ajaib, anak yang payah tido dan energetic, perlahan² jadi layu dan tumbang.. Yeayyy! Mak 1 - Anak 0.. Nampak kan, kuasa bau mempengaruhi minda bawah sedar kita... 

Antara eo lain yang dengar nama pun kita boleh agak fungsi dia:
1. EO Believe (encourage feelings of strength n faith)
2. EO Build your dream (helping discover profound n lasting transformation)
3. EO Brain power (boost mind agar lebih fokus)
4. EO Forgiveness (utk letgo negative emotions)
5. EO Common sense (enhance rational decision making abilities)

Just to name a few.

Dulu bila sembur pewangi kereta or pewangi bilik, rasa x sedap hati jugak.. Yang kita hidu tu ada campuran chemical... Tapi lps guna YLEO mmg lega la, xde chemical berbahaya, mmg pati tulen takde campur air/minyak.. 

Bila jadi mak ni, takdak baju raya pun xpa, pakai handbag buruk pun xpa, janji kesihatan keluarga letak depan :D

0 comments: