CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, September 13, 2009

Kalau tak letak tajuk boleh?

- Hello, Encik Amran ada?
+ Eh, salah nombor kot..

- Hello, saya nak bercakap dengan Encik Amran..
+ Salah nombor laa, xde sape Amran kat sini..

- Hello, Encik Amran ada?
+ Eh brape kali nak cakap ni, salah nombor, xde sape nama Amran.. Jgn call lagi boleh x?

(setelah beberapa missed calls, aku syak masih mencari En Amran)
hurmmm, mcmana nak puaskan hati dia ni.....

- Hello, boleh saya bercakap dengan Encik Amran?
+Ermm, dia xde kat rumah la, baru je keluar. Ni sape ye?
- Saya wakil courts mammoth.. Saya nak tanya psl byrn sofa ni.. Dah 3bulan x bayar ni..
+Ehhh, biar betul suami akak ni x bayar.. tiap2 bulan akak bg duit kat dia soh bayar sofa tu...
- Betul kak, masuk bln ni dah 3bulan x berbayar.. Nnti akak bincang la mcmane ye, kalau boleh bayar secepat mungkin.. Takut kena tarik plak nnti..
+Trima kasih ek call akak, kalau x sampai bila2 pun akak taktau yg abg amran x bayar sofa tu..

Padan la beria cari si Amran tu, tp perlukan call berkali2 kalo org dah kata xde? Ini bikin hati panasss...

I byk duit ni, sapa nak? :P

Nampaknya 'bapak' tak bg duit raya kat 'kakak' dan 'abang' tahun ni.. 'Adik' je dapat.. Pelik jugak kan... Mana perginya duit 'bapak' yang berkepuk2 tu....Dah habis sebab bawak 'mak' gi shopping beg LV banyak2 kah?? Aihhhh..

Ni dah dekat nak raya, semua org sibuk tukar duit baru.. Kat Lawas ni susah sket, semedang duit baru nya xde.. Tak feel raya la bg duit raya guna duit kertas yg dah lunyai.. Huhuhu.. Dulu masa keje kat Mahmood, sng je nak dpt bekalan duit2 baru ni.. Huhuhu, rindu kat Mahmood sudah..

Lagi 4hari sekolah, Jumaat dah start cuti raya.. So dah masuk 10mlm terakhir ni, marilah kita sama2 melipatgandakan amalan, moga tergolong dalam golongan yang beruntung meraih Lailatulqadar, insyAllah.. Aminnn :)

11 comments:

CIda said...

eh, napa berlakon macam tu, nanti org sebenar tak dpt msg tu kan ke menimbulkan masalah. tetiba jek org dtg amik barang kat umah dia. huhuhu. kita tatau maybe ada mslh apa2 ke. huhuhu.

Azwani Shaari said...

owhhh...lupa nak citer dlm entry tu, dah banyak kali nombor yg sama call mcm x paham2 kita kata salah nombor n org tu x wujud..hehehe, kena edit balik ni sblm org lain salah faham..hehe tq kakak:D

PakciQue said...

Ok. Mula-mula memang tak faham. Aku ingatkan kau yang cari En Amran.

Yang Bapak, Adik, Kakak tu mende?

CIda said...

ekeke.. maafla i melompat kepada konklusi.. sib baik u explain. skrg i puji tindakan u utk elak dari diganggu.. ekeke

bapak tu ikut sgt ckp mama.. sian kakak2 n abang2 kan? ini tidak adil

Anonymous said...

he2..wanie,kak espie suker sgt cite psai 'bapak,mak,kakak & adik' itew..hahaha...dlu soping bwa 10biji keta kan..dh 'naik pangkat' entah2 bawa kontena gitu..he2..oppss..terlebih suda..

Azwani Shaari said...

to pakciQue:
haaaaa..cuba teka, sape bapak, mak, abg, kakak dan adik dalam cerita berkenaan dan yg manakah pulak watak aku? hehehe

to kak cida:
tu la psl, adik je dpt..mmg pilih kasih.. mmg la bulan2 ayah bg duit blanja sikit kat adik, tp adik pun keje x teruk mcm abg n kakak... so bapak le ni x adil, apedaaaa....

to kak espie:
owhhh kakak.. sila email me k... leh dtg wedding sy nnti..nak gak kenal akak yg mana ;)

The Moon Hapiz said...

tes2x.. Jalan2 carik makan kt intenet then terjumpe plak blog awk.. hehehe.. nuffnang punyer keje a.. actually, singgah a my blog.. http://journey-kecik.blogspot.com

Azwani Shaari said...

hafiz:
thanks for visiting..

me said...

Duit baru tak de kee... he he

nur'ain said...

mak aih. banyaknya duit. :D

Azwani Shaari said...

me: duit baru time tu kat alam roh lg.. hehehe

nurain: hehehe duit org mmg le banyak, kalau duit kita byk tu, fuhhhhhhh goyang kaki je la...hihih