CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, September 5, 2009

Misi Syawal

Hari ni dah 5 September, so InsyAllah genap 3bulan je la lagi sblm tarikh pernikahan aku... Persiapan dah le jauh panggang dari api.. Balik cuti raya ni la nak pulun buat semua.. Taktau le sempat ke tak.. To do list utk raya ni:
1-tempah kad
2-sewa baju
3-booking door gift
4-uruskan borang2 dgn tok imam
5-cari baju nikah
6-beli barang hantaran
7-beli barang kemas sket (ingat tak entry aku bayar ansuran kat kedai emas kat Lawas ni, yg akhirnya menjadi riba berperang dgn Tuhan, sebbaik dpt balik semua duit tu, so beli cash je la kat Kedah)
8-buat hiv test (kena buat kali ke-2 sbb rupa2nya valid 3bulan je, aritu klinik tu kata 6 bulan, aihhh sengal..)

Haaaa, tak ke banyak mende nak settled within 1week? Series rasa mcm x sempat, dah le time2 raya tu bknnya org bukak kedai sangat.. Mujur la ada internet - dunia dihujung jari, so sempat la survey baju nikah n door gift secara online...

Utk majlis akad nikah, aku pilih warna putih seputih salju.. Jadinya, semasa melilau2 dalam ternet, jumpa la baju2 ni.. 2-2 sangat cantekkk, tp xde saiz yg sesuai dgn aku, so kena tunggu stok baru sampai.. Lagipun, rasa2nya nak pergi kedai dia sndiri, bertentang mata dgn baju2 ni baru puas hati, ye dak...

Baju kurung moden chiffon azkia

Jubah chiffon marissa

Agak2nya mana yg sesuai utk aku ye... Aku kalo boleh nak beli baju yg boleh dipakai semula lps tu.. Mcm baju bertunang aku dulu, walopun mahal sket tp worth la sbb aku still pakai baju utk utk majlis2 kat Lawas ni.. (siap ada org pinjam baju tu nak buat contoh :P) Tp baju nikah ni, kalo dah putih suci cenggini taktau ler aku tergamak x nak pakai semula.. What say you?

Satu lagi dilema yg aku alami adalah utk memilih doorgift.. Barang2 kat bawah ni juga dijumpai setelah bersiar2 di ternet.. Jom tgk dulu...

1) Kotak tisu kecik (saiz tisu 20sen tu)



2) Sudu Garfu


3) Kipas tangan


4) Bekas alatulis


5) Bekas pencungkil gigi


Tapinya gift ni limited la utk kawan2 dan sahabat handai juge saudara mara.. Utk tetamu2 sekeliling kampung, aku nak booking muffins yg dah siap packaging segala bagai.. So xyah nak pikir pape dah..

Kad kahwin pulak cadangnya nak tempah area KL.. Ada cadangan kat mana boleh dptkan kad kahwin dengan harga berpatutan? (tak nak membazir banyak2 utk kad kahwin, so yg murah2 sudah ler..)

Dan alang2 buat entry berkaitan kawen ni, nak bgtau ler aku tgh mengumpul alamat kawan2 supaya senang nak hantar kad nnti.. So kpd semua rakan2 dan sesiapa yg membaca cikwanionline, dijemput ke walimah saya nnti, InsyAllah 5 Dec 2009 di Baling Kedah.. Hantar ler alamat anda ke wani3009@yahoo.com.. Bukannya apa, dah dok jauh2 ni xnak buat keje last minute sngt.. Takut nnti ada yg terlupa dijemput, pastu kecik ati kan dah susah.. Aku bukannya nak kawen 2-3kali..

Ok la, dah almost 2am, nak kena tdo.. Lagi 2jam nak bangun sahur lak.. Wassalam :)

23 comments:

areknee said...

alamak, 5/12/09 byk plak jemputan walimah.. masuk awk sy ada 3 jemputan la nnti... as if awk nk jemput la T____T

Azwani Shaari said...

tu la, musim kawen tu....insyAllah sampai jemputan kat awak.. masih di bandar putra permai kan?

LUVLYDIYANA said...

kenapa tak buat kat perak?memang orang baling ke?

Azwani Shaari said...

ye adik manis.. akak mmg org kedah, skolah je kat perak... so nnti nak kirim kad raya kan? masukkan alamat skali ek... hehehe :)

NuR said...

cik wanie..nak giii
mesti kak sufi idany ada sama..
teringin benar nak jumpa dia..

Azwani Shaari said...

wahhhh..ni mesti peminat sufi idany.. haah, insyAllah dia ada skali, nnti leh jupe dia....email akak your address k:)

linazamaba said...

sibuk nye kan nak kawen ni...sama dah tarikh kite tu...sy pun x tau le camne nak handle..cume dah beli bj nikah jekk..beli siap..lain2 perkara sume serahkan kat kakak..just kasi RM je..payah kan dok jauh2 ni..utan banat lak tu..huuhuh..suke tgk planning wani leh amik skit idea tu..hehhe

Azwani Shaari said...

to lina:
lina ngajar area mana? ni yg kembar kat upsi tu yer...nnti ada planning pape, letak le kat blog, leh share idea =)

reykhanoo said...

kak wani ,
sy nk bekas alat tulis 1..
ngeh3 ...

PakciQue said...

Untuk kad kahwin kau boleh try rikki ngan Eja atau Aza. Aku dah lupa nama tempat dia. Tapi, memang worth gila. Kat JB pun xdpt harga tu.

Apa-apa hal. Yang paling penting kena settle dengan Pejabat Agama. Dah la berlainan negeri. Nanti takut ada prosedur yang tak settle.

linazamaba said...

haah kembar yg kat upsi tuh..dia la yg ngaja wat blog2 ni..sy ni x reti ngat..hehhee...tu ar hal kawen2 ni penin kalo dipikir2 sbb jauh sgt kan..sy kat area baram, miri..LONG MIRI...planning kawen xde pe pun lg..kad pun igt suh kembo tu wat kan..bj kawen pun suh kembo sewakan..hehhe...kire nanti blik serah diri jek la...

Azwani Shaari said...

to reykhanoo:
hehe, nak kena dtg umah ler.... gv me ur address k ;)

to pakcique:
tu la psl, urusan borang2 tu yg penting..tp kalo x settle2 gak, bak kata mak aku, buat kenduri je la, xyah akad nikah...

to linazamaba:
hehehe, ok la tu ada kembar leh tolong2 kan... sy ni semua kena buat sndiri, kadang2 jd malas nak pikir..hurmmm...

nuyui said...

cik wani, jgn lupe kad tuk saya yer.. yg bj tu kan.. sy suka yg azkia tu.. then yg door gift tu kan sy prefer yg kotak tisu 20sen tu. sweet sgt2.. ehehehe.. anyway, smoga smuanya bjalan ngn lacanr ek.. InsyaAllah..

Azwani Shaari said...

ok cik nuyui.. sila emailkan alamat ye, takut nnti terlupa sudah...haaa taste kita sama la psl door gift, berkenan kotak tisu jugak....nak kotak comel tu kena la dtg kedah tau :D

syida said...

waa...dua2 baju 2 aku suke...
ko beli la dua2 2..1 utk aku..he2

Azwani Shaari said...

Tu la 2-2 cantekkkkk... nak kena g test tgk, mana yg sesuai..

onlinekadkahwin said...

tempah kad kahwin di sini
http://onlinekadkahwin.blogspot.com

Azwani Shaari said...

tq..i'll take a look later :)

Anonymous said...

salam wanie..bley bg cdangan,apa kata wanie tmbh satu lg benda nk bg kt kekawan..Mathurat yg diikat reben lawa2.kak tau wanie ni kreatif orgnya,so bab menghias xdak masalah kan.at least klu org baca dpt gak pahala kan..chewah ajaq org lak..actly kak ni dh rasa terkilan sbb xpenah terpikiaq bab tu msa kawen dlu..huhuhu..(fyi mathurat yg dicetak kemas,terang & cantek bley bli kt darussalam astaq..rm1.50 kot..) -kak espie

Azwani Shaari said...

alamak kakakkkkkk...hurmmm mcmni, sy dah pernah terpikir dulu nak bg maathurat or surah2 pilihan yg pocket size tu utk wedding sy, tp x tringat2 la plak sampai ler akak cakap ni..

tp malangnya, dah tertempah doorgift lain.... adoi laaaa.....sengal sengal....xpe, nnti sy try fikir balik camne, kot leh adjust2 kan...

btw kakak, jgn la menyorokkan status diri, email la saya, nti leh akak dtg wedding saya.. please..pleaseee

aYeNz said...

salam wanie..

nak tnya..kedai mana yg wani pegi tgk baju putih tu? cunnn..nak tau..

thnx ye

Azwani Shaari said...

tgk kat sini..
http://www.mmlycollection.com/

masz said...

cik wani..cik wani de tak checklist kawen.full pnye.sye actualy plan thn depan. tbe2 tunang nk pcepatkn. bln12 ni. de rezeki lebih kot bln2 pose ni. yg jdi masalah nye...sye kt semenjg. dia kt limbg. mcm cik wani lah..ngajar.cikwani klu tak keberatn..emailye check list tu.