CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, January 30, 2010

Happy Birthday S A Y A N G

Memandangkan ini tahun pertama saya maraikan hari lahir My Hazar sbg suami isteri, maka otak saya telah bekerja keras mencari idea untuk membuat kejutan kepada beliau.. Pada mulanya saya ingat nak amik tiket balik KL hari Jumaat tu, tp saya sendiri terkejut dgn tiket yang mahal gila.. Hahaha..

Ok, pastu cadangnya nak panggil delivery service je buat penghantaran pape ke rumah dia, tp mcm susah gak.. Even Pizza Hut n segala fast food tu pun, charge nya kena bayar lps derang hantar barang.. So pikir punya pikir, tergerak hati nak contact Cikgu Izwan, rakan sejawatan My Hazar.. Tu pun sebbaik add dia kat fesbuk.. Alhamdulillah, Izwan sanggup bekerjasama, aku je la rasa mcm dah menyusahkan dia...

Plan asalnya, Izwan akan dtg ke rumah sewa My Hazar (for whatever reason) n bawak skali kad ucapan yg direka khas, majalah PAMA, slices of Banana Choc Cake n Pizza Hut.. 2-3hari sblm celebrate, kad ucapan dah selamat sampai ke rumah Izwan, so tinggal nak beli 3 benda2 lain tu je la.. Aku ni punya la riso kot2 My Hazar ada agenda lain Jumaat malam tu.. Rasanya byk kali aku tanya dia, apa plan hari Jumaat ni.. Katanya lepak umah je, so rasa selamat dah.. Skali Khamis tu, Izwan bgtau yg My Hazar nak pi menembak..(shot gambar mlm Thaipusam).. Adeh laa, mcm nak rosak program je ni...

So Khamis mlm tu, aku tanya My Hazar lg n persuade dia supaya xyah g dan beliau pun membatalkan rancangannya.. Yeaayy! Settled satu problem.. So mlm yg ditunggu2 pun tiba.. Lps Maghrib tu My Hazar call spt selalu tp kali ni kejap je call, nak kuar ngan Izwan katanya.. Siap nak iron seluar segala bagai.. Hehehe, kesian pulak aku dengar time tu.. Free je kena kelentong ngn Izwan.. His housemate, Armizi lak aku dah called n pesan supaya stay kat umah je mlm tu..

Dipendekkan cerita, My Hazar pun turun jumpa Izwan n terkejut tgk Izwan dah tapau Pizza, tp dia xnak cerita sapa yg bagi Pizza tu.. Soh tgk dalam kad, katanya.. Kad tu plak dah stapler so x dpt la bukak terus.. Naik je rumah terus terharu la encik suami bila tau sape punya agenda.. Dia betul2 x sangka, aku akan berpakat ngn Izwan sbb mcm xde kaitan pun kan.. Habis2 kuat dia ingat aku akan soh orang pizza tu je hantar..

Pastu baru la terbongkar cerita sesama mereka.. I am lucky enough sbb My Hazar bukan si pencemburu buta yang berkemungkinan akan syak wasangka sbb aku dah contact kawan2 dia di luar pengetahuan dia.. Geng2 bujang pulak tu.. Hehehe.. I luv U sayang... Another 5weeks+ to go... Sungguh x sabar nak jupe bantal pelukku ini.. ;)

Happy 28th Birthday to Dear Husband:)

Kita bina cinta bersama selamanya, hingga ke akhir hayat, hingga ke syurga.. Amenn:)

Takleh tinggal camera kesayangan tu :P

Partner In Crime, En Izwan yang baik hati :D

Geng komplot gak ni, En Mizi

Pizza Hut n Secret Recipe.. Huwaaa, tetiba rasa nak jugekk, tp 3jam perjalanan br dpt jupe kedua2 bendaalah ni..huhu

My Other Half..

10 comments:

The Moon Hapiz said...

saya da lama x update blog akak.. nmpk sangat hidup berumah tangga ni mmg best.. hahaha akak singgah blog saye tau..

http://journey-kecik.blogspot.com

Anonymous said...

wah cantik la kad wanie buat..kagummmnyrr..hehhe ptut la hubby siap2 nangis bagai..klu akak pn nangis..wanie ni besh la wlpun morning sickness ttp rajin tuu..-kakespie

enciksani said...

: gempak, keLakar, catchy. nice, happy, cuTe, BesT GiLeR...

linazamaba said...

so cute..terharunye la kan...best la ade rakan komplot..hihihi..
sgt setuju 5bulan ++ lagi..ase mcm 5 tain kan..huhuuhu sabo je la...

Azwani Shaari said...

to hapiz:
thanks2, akak masuk je blog awak :)

to kak espie:
haaa, akak buat la jugak, sure encik suami ala2 terharu syahdu gitu..hehe

to enciksani:
thanks2...:D

to lina:
wowowow, jgn le 5bulan, 5minggu je yang..hehehhe, x larat guwa kalo 5bulan baru jupe encik suami..hehe

Azlina Abdul said...

Wow Wanie....bestnyer surprise yg you wat for your hubby tuuu.....patutlah dia siap2 nangis2...and Lin rasa teruja sangat bila dapat tengok my handmade card in your blog nih...ekekeke! Sangat2 seronok! :) Thank you for sharing this lovely story!!

HaZaR eL-DieN said...

ehem...ehem....korang mengumpat eh? x baik taw....anyway mmg mataku mengeluarkan titisan2 jernih selepas menerima kejutan ini...thanx syg...luv u sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo muchh!!!!! hehehehe...

Azwani Shaari said...

to kak lin:
hehehe.. thanks utk kak lin le sbb hasil keje yg mengkagumkan.... encik suami sila la belek2 blog kak lin, buat kad utk besday i plak :D

to abg:
luv u tooooooooooooooooooo.... muahhhsssssssssssssss:D

aza_idyllix said...

waaahhh best la kak...
nk wt gak la utk suami sy nnti kekeke...

Azwani Shaari said...

uikssss.. ni cinta sejenis ke hape ni? sejak bila ada suami?hahaha