CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, May 30, 2010

3D & 4D Scan

Alhamdulillah, smlm sempat buat 2D, 3D & 4D kat Vission College, Kelana Jaya.. Tu je la kot tempat buat 4D paling murah sepanjang aku survey kat ternet.. Tmpt lain semua cecah ratusan ringgit.. Appointment pukul 9.30am, so dlm 9.15am dah sampai kat sana.. Dah ramai dah mommies lain menunggu.. Tak lama pastu turn kami pun tiba, bersama sonographer Mr Arief..

Scan ni bukan sekadar nak tgk baby atau jantina, tapi nak tgk jugak kalau2 (nauzubillah) ada abnormal di mana2 yg boleh dikesan lebih awal spt cleft palate (sumbing), x cukup anggota tubuh etc.. Alhamdulillah, setakat scan smlm baby membesar dgn sihat dan normal..

Paling teruja mesti la time nak tgk jantina dia.. Hehehehe.. Sape pandai, teka la jantina our baby berdasarkan gmbr scan 2D kat bawah ni :D

Little Caliph @ 24weeks, 5 days (ikut sapa lak ni buat mulut muncung2 ni?hehe)

Haaaa, sila teka...hihi.. Ada gmbr yg lebih clear, saje malas nak share :P

Vision College:

Alamat: Lot 709-A, 6th Floor, Block E, Kelana Parkview Tower, Jalan SS6/2, Kelana Jaya, 47300, Petaling Jaya, Selangor

No Telefon: 603-7803 8300

Bayaran: RM90 utk satu sesi 2D,3D&4D + sekeping CD gambar dan pergerakan bayi

11 comments:

nuyui said...

wa.. comel3x.. miss nuyui mau teka.. lelaki kah???? betul la... betul x ni..? huhuhu

linazamaba said...

nyamannye baby tu tido..ermmm ase boy kot..

Anonymous said...

salam..baguss larr wanie nih..bg byk info dlm nih..& mcm2 lak tu..sgt cekap,effisyen, terbaik & maveless..blh diguna tuk next time..tima kasih..sudi kongsi ilmu2 yg ado itew...anyway xpandai teka..huhu (kakespie)

Azwani Shaari said...

to nuyui n lina:
wehehehe.. akan di reveal kemudian hari..tungguuuuu :D

to kak espie:
sharing is caring kan... nnti la kalo letak gmbr yg lg clear, kompem pandai teka..hehehe

zakzak said...

err..camne 4D scanning tu? biasa sampai 3D jek...

Azwani Shaari said...

zakzak: kalau 4D tu dia tambah movement je.. so adalah dpt CD pergerakan baby tu :)

ARNA said...

Wah murahnya :)
Nasib baik terjumpa blog ni. Nanti nak g Scan 4D jugakla

Azwani Shaari said...

sila2.. mmg saje buat entry ni dgn harapan ramai akan dpt benefit scan murah..:)

Anonymous said...

hihi to all mummy n daddy... there is another place tat available near the sunway pyramid area... Rm90 aso wif CD.... any mummy interested can call for appointment 0176202933.... from jezzlyn..

Anonymous said...

http://www.facebook.com/#!/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450

or

pls google:
facebook>> hospital bersalin>> 3d 4d scan...

Baby 3D 4D scan said...

Hello all, there is some other places (Petaling Jaya old town near Assunta hospital, and Kepong area), provide 3D & 4D scan services which giving out

Extra FREE services
1. checking growth of baby of all organs in 2D (kesihatan baby),
2. weight of baby (berat badan baby),
3. gender of baby (jantina baby),
3. postcard photo baby,
4. CD with photos and short video clips of baby
5. printout of report of baby growth

Interested? Please go to facebook.com/baby3d4dscan or call 016-6725377 to find out more :)