CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, October 26, 2008

Open Houses

Ini adalah cerita berjalan2 (asyik jalan je ko ni, bila nak study nya haaa?) yang sngt panjang..hehe


1) Hari Terbuka EidulFitri anjuran Pas Pusat (Stadium Malawati, Sh Alam)

Ini adalah aktiviti 2minggu lepas.. Sungguh ramai umat manusia tidak mengira kaum dan bangsa.. Benarlah kata pepatah moden, zaman dah berubah, dunia dah maju.. PAS kini untuk semua.. Yang India n Cina tu ahli Kelab Penyokong PAS kot.. The food was ok, banyak dan sedap.. 3-4 round jugek la makan.. Sate, nasi himpit, kuah kacang, ketupat, lemang, rendang, nasi, ayam masak merah, aiskrim, tapai etc.. Ramai gak la orng kuat PAS yang datang tp saya tidak mengenali mereka (sebagaimana mereka tidak mengenali saya..hehe) Dengan tak disangka2 juge, saya berjumpa kenalan lama, kawan di tingkatan 5 dahulu.. Beliau sungguh bizi menjadi sukarelawan PAS, maka kami hanya berbual2 pendek..

Haaa.. ramai tak ramai nye kome..

AJK yang ringan tangan..

Perut lapau.. mari ambil2 makanan..

Sate dia mmg best.. Series tak tipu..

Guest artist sedang perform..

2) Rumah Terbuka Encik Azhar & Pn Azilah (Kg Melayu Subang) 

Selesai di stadium, di jemput pula oleh seorang rakan ke rumah kawan sekolah kami.. Disebabkan Encik Azhar dan Puan Azilah ini kedua2nya rakan sekolah maka tidaklah segan berlama-lamaan di situ.. Sesi mengupdet kisah hidup masing2.. Maklum laa, ada yg x pernah langsung dijumpai semenjak tamat zaman persekolahan.. Kali ini, ada nasi, ayam masak merah, dalca,  bihun sup, kuih raya etc..

Azilah, Hartini, Azwani, Fikri, Adree..

Bersama tuan rumah yang sedang menanti cahaya mata sulung..

3) Rumah Terbuka Nasyeed.Com, Yayasan Restu, TV3 & Astro Oasis (Kompleks Taman Islam)

Ni plak agenda semalam.. Tahun lepas pun pergi jugek tp rasa mcm last year lagi ramai org jek.. Kali ni mcm x jumpa sngt org yg dikenali.. Jumpa Abg Faws jek.. Tu pun sekadar mengangkat tangan dr kejauhan.. Berbual jap dgn ini selebriti rancangan Al Hidayah kot.. Siap ada soalan cepumas ditanya beliau.. Huhuhu.. Sekejap jek kat sini, pastu dah bergerak ke destinasi cinta yg lain plak..

Apakah nama beliau ek..

Show Wildan + Shah AN..

Pulang ke pangkal jalan menuju ofis NC

Abih open house tu still awal.. Mmg kejap jek kat situ.. Then follow pi satu restoran kat area ofis NC, Wildan + Shah ada meeting ngn sape ntah.. Something to do with drama utk siaran Astro (if i'm not mistaken la).. Mintak kat Abg Z nak baca storyline dia.. Menarik gak citernya..

Derang tgh berdiskusi, guwa layan minum jek kat sebelah tu..

Abih depa meeting, singgah beraya ke rumah Abg Zaidi plak.. Beso giller kuarters guru yg beliau sekeluarga duduk itu.. Mmg puas hati laa.. Sungguh jeles saya tgk, nak jugek dok kat kuarters guru yg besar gedabak gitu.. Best borak2 ngan Abg Zaidi.. Dia dok citer pengalaman diganggu makhluk halus.. Seram guwa..Huhu

Layan jamming kat umah Abg Zaidi

Menyanyi sehingga tidak sedarkan diri..Huhuhu

4) Rumah Terbuka En Abu Samah sekeluarga & Kump In Heart (Dewan MPAJ)

Gerak dari umah Abg Zaidi lepas solat Maghrib tu, terus ke Dewan MPAJ.. Rumah terbuka En Abu Samah sekeluarga & Kump In Heart (AN).. Turut diraikan anak2 yatim dan ibu tunggal.. Banyak gilller sponsor.. Company besau2 lak tu.. Alhamdulillah, murah rezki anak2 yatim tu.. Murah jugek rezki kami2 yg dtg nak mkn.. Hehehe.. 

The food..

Antara yang hadir..

Sesi menyampaikan sumbangan utk anak2 yg memerlukan..

Jom..pulang ke pangkal jalan menuju rumah..

Sudah puas berjalan2? Ayuh pulang dan study..

p/s: Life is short.. Everyone shud life live to the fullest.. Untuk kehidupan yang terlalu singkat ini, saya ingin menjadi seorang yg berfikiran positif dan memandang dunia ini dari sudut yang lebih indah.. Moga Allah akan memberikan segala yang terbaik untuk saya.. La Tahzan! InnAllaha ma'ana..  Ameennn 

17 comments:

sakinah said...

wahhh sedondon habes! :D
cun gle! :D :D

Sufi Idany said...

tak tahu nak komen apa? tapi pelik laa gak tgk anggota wildan yang sorang tu... naper kontra sgt kaler baju dia...tp sedondon lak ngan ekau.... dh janji2 ek.... huhuhu..

La' Tahzaan... sesungguhnya Allah ada bersama kita dalam apa jua keadaannya...anda tidak bersendirian... ada bahu yang sedia untuk ada rebahkan resah sandarkan tangis...

sesungguhnya Allah dah janjikan yang terbaik tuk kita.... renung2kan :

"Saya minta kepada Allah setangkai bunga yang segar, DIA bagi saya Kaktus berduri. Saya minta kupu-kupu yang cantik, diberi ulat berbulu. Saya sedih & kecewa. Namun kemudiannya, Kaktus itu berbunga, indah sekali. dan ulat itupun bertukar menjadi kupu-kupu yang cantik. Itulah jalan Allah. Indah pada masanya. Allah tidak memberi apa yang kita harapkan tapi DIA beri apa yang kita perlukan. kadang2 kita sedih, kecewa, terluka.... tapi jauh diatas segalanya DIA sedang mengaturkan yang terbaik dalam kehidupan kita..."

*** sorry terlebih lak komen aku kali ni...(mcm entry kat blgo sdiri lak) huhuh***

take care dear...

izzud said...

Gambar last tue.. Ecececececee... :P

HaZaR eL-DieN said...

seriesly x janji...tetibe je baju sama yg dipakainya...x janji ni...seriessss...jgn gosip k!

to kak ida: saya pakai baju tu, coz tu je baju raya saya ade utk thn ni, depa tu lak x bgtau yg nak pakai baju merah...ampes jek!

Azwani Shaari said...

to sakinah:
owh itu hanya kebetulan memakai hijau..kalo time tu pakai meroon, sedondon plak ngan shah.. hikhik

to sufi idany:
owhh ayat itu sungguh puitis.. mcm ayat2 cinta gitu.. thanks sis!

to izzud:
hah Dr Izzud.. lama tul x dgr citer ko.. blog x berupdet lak tu.. huhuhu

to hazar el dien:
terima kasih diatas penjelasan panjang lebar :p

PakciQue said...

Tiada komen untuk anda...

arryani said...

Assalammualaikum, I likeee....

deq_anees said...

huk! tiada yg mengajak saya kah?? apekah ku di kejauhan??? :P

Azwani Shaari said...

to pakcique:
huhuhu, xde komen balas jugak laa..

to arryani:
waalaikumussalam.. I likeeee? ;)

to anees:
tu la kamu, asyik bizi di uniten sahaja.. x abih2 unitennya.. huhuhu

sakinah said...

sehati sejiwa la ni ;))
hehehe best best hihi

Azwani Shaari said...

to sakinah:
erkk..huhuhu..no komen lah camni :P

deq_anis said...

hik3!! yaaa...raya yang xbape gempaks sbb cuti raya seminggu je..naik je dr cuti ade je assignment la,kuiz la,test la..isk3!! sy kesedihan kamu n abg tidak dpt sy jemput ke rumah spt thn lepas..huwaaaa!!!!

Azwani Shaari said...

huhuhu, tu la kan.. best raya thn lepas.. ada 'org tu' siap :) kenangan terindah kamu ya.. neway slmt ber exam2 ya!

deq_anis said...

huk!! akk ni..kang ado jo yg membace nye...den gak yg sogan nnt..
ermm..xpe la....lain tahun lain org nye yg datang... huhuu

Azwani Shaari said...

opppssss... sowi.. xpe, xde sapa yg faham membacanya.. neway take care sista.. ada rezki bebila kita jupe lg k :D

deq_anis said...

hak3!! xpa2...demi kamu dan kisah silam..sy bule consider lg..ngehngeh.. :P
kamu juga take care...marilah kita ketemu dikala sy cuti 3 minggu start minggu depan

Azwani Shaari said...

insyAllah, ade rezki kita jupe2 ya :D