CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, May 21, 2016

#TabungHaiwanTeladan



Semalam korek RM580 daripada tabung mingguan.. Tabung ni kami lakibini menabung seminggu sekali bermula awal Januari.. Minggu pertama RM1, minggu kedua RM2, minggu ketiga RM3 dan seterusnya.. Setahun ada 52minggu je, jadi caruman terbanyak nnt RM52 je la maksimum..

Tengok kat tabung tu ada gambaq lembu sekoq sebab tabung ni akan digunakan untuk Aqiqah El-Fadwa dan 2 bahagian Qurban utk raya haji nanti.. 

Inilah hikmahnya Allah bg ibu² mengandung 9bulan.. Bukan setakat persediaan fizikal dan mental, persediaan kewangan pun perlu ambil berat.. Dah ada tabungan macamni, takde la rasa berat hati nak keluarkan segedebuk duit untuk Aqiqah si anak... 

Since kami tak buat sendiri majlis Aqiqah (rumah yg sempit dan taknak expose baby pada orang ramai lagi), maka berurusan lah kita dengan Ez Qurban Sdn Bhd, mintak mereka laksanakan Aqiqah si puteri pada hari ini.. Hari ke-21.. 

Alhamdulillah, selesai satu tanggungjawab

0 comments: