CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, June 1, 2016

*LAVENDER vs STRESS AWAY*



Sebenarnya tau kewujudan Young Living Essential Oils (YLEO) ni sebelum produk ni masuk MAlaysia lagi.. Aku kan suka follow blog mak² yang ada anak special ni, so sorang mak ni la bgtau dia pakai eo brand ni utk anaknya & ada perkembangan yang bagus... Niat nak wasap mak tu dan tanya² pasal produk ni tp x tertanya² sampai la baru² ni beli set Everyday Oils yang ada 10jenis EO ni.. 


Ok nak review sikit.. 

Mula² tu sangat teruja nak try lavender since ramai bagi feedback positif yang eo ni mampu memberi effect menenangkan sekaligus anak² pun mudah je nak tdo.. 

Anak² aku ni ragamnya lain².. Abg Hadif mmg mata kebal bertahan dia langsung x tido siang walaupun kita dah switch off tv, tutup langsir dan semua org tdo pun, dia akan main sorang².. Punya susah nak tdo siang.. 

Kakak Asyfa plak, siang boleh lg ajak tido tapi bila malam je, even dah jam 12am, xtau mai mana tenaga dia.. Tambah² sejak ada fadwa ni mmg nmpk sgt cemburu dia.. If fadwa tido kat atas katil dgn mama, dia pun sebuk nak naik jugak, 'Afa nak tido mama'

Ok la, mama tdo dgn Afa.. Hulurkan Fadwa kat baba yang tdo kat bawah... Tudiaaa, melompat dia turun bawah, 'Afa nak tido baba lah...' Bawak pulak Fadwa naik, dia pun ikut naik.. Ulang mcm tu berkali² setiap malam.. Huhuhu.. Nak bagi tido sama², bukan si kakak nak tido pun, lebih kepada nak ngusik adik je..

So kasi try eo lavender kat si kakak.. Tak jalan.. Sama je aktifnya... Try pulak stress away (kot Asyfa stress dpt adik ke pun).. Sapu kat belakang telinga, tgh² antara 2 kening, kiri kanan dahi, tgh kepala, wrist dan point brain kat tapak kaki... Obviously, dia nampak tenang dan x aktif.. Takde lagi adegan lompat turun katil even tengok baba kesayangan dia dok riba Fadwa.. Dia elok je baring lepas sapu tu sambil zikir dan nyanyi ntah habis bape cd gamaknya.. End up tidur lepas 20min.. Mak adalah sangat impress gitu.. 

Esok nya try pulak kat abg dan kakak waktu siang.. Abg kan hardcore x tido siang.. Sapu stress away sambil selawat sambil pesan 'ni minyak ni nk bg abg tenang.. Abg rileks n tido dulu.. Nanti bangun sambung main'

Dalam 20min jugak settled 2 beradik tido.. Sapu gak kat Fadwa time dia ngamuk taknak tido tapi tak jalan la pulak.. Huhuhu

Sblm menaip ni pun dah bg seround lagi pulak kat Asyfa yang tengah menangis sbb kena tarik tangan tu dok kacau Fadwa tido.. 

'Mama sapu minyak tau, Afa tido' 
'Afa taknak minyak, Afa taknak tido'

Aku sapu kan je... Dia stop nangis.. Buat muka layu.. Tepuk² terus tido.. Alhamdulillah, lega sangat.. Settled satu masalah..

Stress Stress Go Away :D

Berminat untuk mencuba Young Living Essential Oils?
Whatsapp 017.854.1083
:

0 comments: