CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, July 21, 2009

Any cure for blocked nose?

Ini status saya untuk menarik perhatian kawan-kawan memberi sumbangan idea... Ini kerana blocked nose saya sungguh kritikal.. Tido sambil duduk pun tidak membantu.. Di sekolah pula saya menjadi sungguh tidak bermaya, letih lesu dan rasa mcm nak makan je budak2 tu.. Huhuhu..

Ohhooo ini petua mcm pernah ku dengar tp xpernah diamalkan lagi.. Akan dicuba malam ini.. Sapu kunyit.. Ok wani sila jangan tertukar dengan halia atau lengkuas.. Rosak muka kau nanti.. Thanks Cik Sakiinah, anda boleh berjumpa beliau di http://mencarisakiinah.wordpress.com/ untuk mencari sakiinah atau sebarang petua zaman dulu kala (ni aku saje tambah)

Ni pulak daripada Mejar Nurul.. Mejar ok, jangan main2.. Stim kan muka dengan air panas.. Senang jugak ni, tp kena rebus2 air dulu.. Ok wani, sila jangan malas, xkan nak g interview next week dlm keadaan hidung kau sok sek sok sek...Nak join askar, kontek Mejar Nuyui di http://nuyuiygcomey.blogspot.com/

Ini pula cadangan dari encik fendi.. saya bukak website tu, tgk produk mcm ok jek, tak cuba tak tau kan? lagipun harganya murah saje.. RM12 utk smnnjung dan RM13 utk Sabah/Sarawak.. Termasuk pos, encik fendi nak bg RM14 jek, jadinya tak salah la cuba kan.. Kalau berkesan nnti, i'll review about the product..

Ini penimbang gajah di airport Lawas.. Berat saya dah turun sikit ke angka 48.5kg.. Weeeeee :)

10 comments:

PakciQue said...

Kamu masukkan belerang. Kemudian nyalakan api. Mungkin boleh sambut hari kemerdekaan awal sedikit.

Dah cuba letak vicks?

Azwani Shaari said...

huhuhuhu..sampai ati ko nak aku mati cepat yer... btw, vicks tu dah puas letak, merata2 dr hidung ke dahi ke leher ke tengkuk ke blakang badan....x membantu sngt pun..huhu

cik S said...

ngaaa..bila masa i jadi tok guru turuntemurun nie huhuhu..tau sikiiit ja...huhu terasa tua la plak :P

CIda said...

makan saja vicks itu.. haha.. den hari tu tak guna apa2 petua pun.. Pegi klinik, mintak ubat selsema yg paling kuat. Makan 2 bijik, pengsan semalaman, alhamdulillah,, dgn izin Allag bangun2 esoknya dah takda selsema. Cuma batuk den jek dah macam2 petua termasukla minum kicap dgn limau nipis den cuba. Huhu.. Allah belum izinkan utk sembuh. tapi dah ok byk la. Sekali sekala je batuk..

Azwani Shaari said...

cik s: xpe, rasa je mcm tua tp jiwa muda gitu....hehehhe

to kak cida: mkn dah ubat tp xtau le high dose ke tak, blum diizinkan utk sembuh, GB soh check kot2 H1N1..owhh apekah?

nuyui said...

amacam cik wani..? dh ok ke blm ni..? huhuhuhu...

StingRay said...

hoh...cikgu. =)




sila beri tunjuk ajar... (@_@)

Azwani Shaari said...

to nuyui:
alhmdulillah ok sket dr sblm ni tp still blocked juga mlm2...huhu

to stingray:
buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan?hehe

CIda said...

hehe.. ada demam ke? H1N1 tu first syarat dia suhu badan more than 38 AND selsema. kalau tak silapla. Sbb hari tu kena brief dgn doc time guwa serah diri sbb ada kawan sama trip bandung kena thn suspected.

Azwani Shaari said...

Dah nak ok dah ni.. hopefully jauh la dari penyakit karut marut tu.. huhuhu