CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, July 26, 2009

Makanan paling 'Syurga'

Ramai kawan-kawan bertanya, mcmana makan kat Sarawak, ok ke? Let me tell you, kat tempat aku ni xde banyak sangat pilihan makanan yang kena dengan selera semenanjung aku ni.. Sbb tu la ktrorang selalunya makan kat rumah, masak sendiri.. Weekend plak, bila plan nak makan kat luar, hanya tiga tempat yang bermain di kepala. Samada mau makan di KFC (sini ada KFC, ok) Sugar Bun atau Tomyam Anita.. Tu saje pilihan yang ada wahai kawan-kawan.. Enough to explain why we can save more money here :) Tp duit2 tu nnti habis ke tempat lain plak..

Ok, jadinya antara ketiga-tiga tempat makan tu, saya gemar Sugar Bun ni.. Ini satu2nya makanan segera keluaran bumiputera Sarawak.. Mula2 dgr namanya dulu, aku ingatkan kedai ni jual bun/muffin/pizza/cake.. hehehhe.. Rupa2nya macam2 ada.... Tp makanan yang paling sedapp adalah Chicken with mushroom soup digabungkan dengan Chocolate Shake.. Yummilicious!






++ Esok saya akan menaiki bot express ke Limbang, lusa Interview SPP, tulat baru balik Lawas.. Doakan saya lulus ye kawan-kawan :)

3 comments:

PakciQue said...

Mentang-mentang aku tanya pasal makanan tradisi Sarawak. Terus kau buka topik makan eh.

Ok. aku cuma nak tanya, kau edit gambar bagi ada border putih tu, camne kau buat?

Zura&Mizan said...

ni yang tergugat aktiviti diet akak tau...huhu berat nek 300 gram lg gara2 masakan mak mentua..waaa

Azwani Shaari said...

to pakcique:
editing aku pakai photoscape je.. mudahhh :D

to kak ning:
hihihihi.xpe kak, 300gram je x effect..