CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, March 14, 2010

Terima kasih C H E N T A

Alhamdulillah, dah pun selamat sampai KL... Flight sampai kul 9.10pm dan terus balik Gombak.. Cadangan asal nak singgah makan char keaw teow kat Cheras terpaksa dibatalkan sbb dah kenyang giler makan nasi lemak pak nasir dlm flight..

Jadinya, setiap masa yg ada mmg digunakan sepenuhnya utk entertain my husband.. Maklum la dah 70hari x berjumpa.. Petang Sabtu tu kuar g beli barang dapur kat Giant.. Semangat nak masak ni since encik suami awal2 lagi dah bg hint nak rasa air tangan isteri dia yang x pandai masak ni.. So, aku pun berdebar gak la nak masak.. Nak buat sup tulang pulak tu.. Encik suami dah la request nak sup tulang mcm makan kat umah Kak Ida.. Aku pun, call le mak tanya resepi.. Pastu double check ngn resepi rahsia Kak Ida.. Siap masak tu, terus sua sket kat encik suami, nak soh dia rasa sedap tak.. Kot nak tambah garam ke kurang pedas ke apa ke.. Mujur la, xde complaint pape.. Kira misi berjaya la ni.. Siap encik suami bertambah2 masa makan..Yeaay! :D -Being his wife, aku tau sngt perangai encik suami yg xkan tambah nasi kalo lauk x sedap, sbb dah pernah skali masak sup sayur x jadi, dan encik suami mkn mcm x ikhlas.. hahahha-

Sup tulang resepi rahsia Kak Ida.. hehe

Lepas makan mlm, cadangnya nak layan DVD Adnan Sempit, so aku gi la masuk bilik nak kuarkan toto n bantal.. Sekali masa nak tarik bantal tu, ternmpk la satu bungkusan celah2 bantal tu... Ada plastik berisi baju.. Pelik la jugak, bila masa ada kat situ sbb aku yg kemas bantal2 tu semua pagi td.. Baca kat tag baju tu MumDreams Maternity Blouse... Alaaaaa, sweetnya encik suami buat surprise... Sangat2 terharu.. Siap ada handmade kad dlm tu. Kad yg hampir sama dgn patent kad birthday yg aku bg kat dia previously.. Thanks Kak Lin for the super gorgeous artwork...

The maternity blouse and card (siap ada USANA dlm bakul tu..hehe)

Rupa2nya smlm lagi encik suami dah letak kad tu dlm beg aku.. Padan la beria dia soh kemas beg tu cepat2.. Aku ni malas le nak kemas lagi, tunggu esok dah nak ke Bandung baru kemas.. Tak sangka lak ada 'sesuatu' dlm beg tu..

Pape pun, thanks sayang.. I love u to pieces.. Abg mungkin bukan suami yg sempurna, tp abg cukup sempurna utk melengkapi hidup Wani ;)

Esok pagi, InsyAllah kami akan bertolak ke Bandung utk 3d2n.. Balik KL Rabu malam.. Hopefully semuanya ok, amin :)

5 comments:

linazamaba said...

romantik betol kalian nih..suke suprise2... :) ..
seronoknye wani nak pi bercuti..rezeki anak kan...

memasak untuk suami di rumah sendiri mmg best kan..lagi2 dpt yg kuat mkn mcm ayhlang lina..semua licin..hehehe

✿Lovillea✿ said...

wahhh bestnye... sukenye... ish2... jeles2

hazarl said...

hahaha best la cite akak...
nnti nk wt cite cmni gak la keskeskes...

Nurul said...

ehehe..besh tuh..akak suker seprais2 but my hubby tak suker...dier suker direct jer

err..anda di tag yer

Azwani Shaari said...

to lina: tu la, x sabar nak ada rumah sndiri, lg semangat nak masak2 (kononnya..hehe)

to lovillea:
apakah yg bestnya? best sup tulang ek?hehe

to hazarl:
nak watpekah? sup tulang?haha

to kak nurul:
larikkkkkkk...hehehe, nnti ada masa sy buat k.. kiv dulu :D