CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, September 23, 2008

Baju Raya Hunting

Mari bercerita raya.. Persiapan raya saya ala kadar jek.. Maklum laa income xde, harap elaun jek.. Makanya saya dengan ini mengumumkan bahawa duit raya utk adik-adik dan anak sedara yg dah 7 orang tu dibekukan berkuatkuasa serta merta aidilfitri tahun ini.. hehehe..(Ini bukan cubaan, ini betul2)

Mujur lah sblm puasa lagi saya dah beli baju kurung 2pasang kat Jalan TAR dan menghantar dengan kadar segera kepada tailor Mekja kat Pahang nun.. Thn ni tringin nak pakai baju kurung Pahang yang pesak gantung tu.. Kasut raya xbeli lagik, tringin satu kasut Vincci kaler putih tu, tp x pi beli pun lagik.. Tudung raya? Pakai jek laa mana yg ada.. Mak pun dah jahitkan aku sepasang baju.. Cukup laa kan.. Kata xde duit, so kena laa berhari raya dengan kadar sederhana :)

Disebabkan baju raya aku dah settled, aku pun temankan laa Mr Hazar cari baju Melayu dia.. Punya laaa susah nak cari baju Melayu.. Very the limited betul laaa.. Baju kurung bersepah-sepah laa plak.. So pencarian bermula dari Jusco - Tesco - Downtown - Mydin USJ - Carrefour - Downtown - PKNS - Plaza Alam Sentral.. Hehehe, gigih tak? 

Pilih punya pilih, ada laa yg berkenan sket tp xde size laa plak

Songkok hunting..

Breaking fast - Nasi putih ngan ayam blackpepper

Spageti yg besttt.. walopun rupanya mcm xbest, rasanya sungguh yummy..

Menanti Maghrib dengan sabar..

Minggu lepas aku mendapat satu khabar duka.. Baju raya x siap.. Huwaaaa, sedey laa saya, baru bercadang nak beraya ngan baju pesak gantung.. Musnah impian ku.. So cadang2nya nak cari laa baju sepasang, tu pun klu ada yg berkenan laa.. Alang2 ikut Mr Hazar Iftar Jamaie kat Nasyeed.com, bleh laa merayau kat Shah Alam plak.. Misi berjaya.. Akhirnya dapat gak baju yg berkenan dihati.. Kaler hijau pucuk pisang gitu.. Sapa yg belum beli baju raya tu, sila laa ke PKNS.. Sangaatttt byk choice.. Kalo tau dari awal, baik pi sana jek.. 

Perasmian oleh YB Puan Fadzilah Ismail - Exco Kerajaan Sngor

Makan time.. Dpt kawan baru bernama Cik Farah.. Kalo x, terkulat2 la saya.. 

Baju raya yg dah dirasmikan smlm masa derang kat MHI..

Mine - Baju kurung Pahang sponsored by Mr Hazar

Kuih raya yg dirembat di Jalan TAR bersama Kak Ida..

Itu saje cerita persiapan raya saya.. Saje letak gambo Mr Hazar lebih sket sbb dia dah blanja baju raya.. Hadiah besday in advance katanya.. Thanks2 :D Ok kawan2, selamat berpuasa dan selamat menyambut Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin :)

7 comments:

Sufi Idany said...

waoh!!! green coler gitu.... my fav kaler...

sayanyer pilihan tuk thn ni pun green kaler gak.... lepas raya ek sy showkan...huhuhuhu...

show b4 raya ni tk supprise laa cik wani....

areknee said...

dgn ini mengumumkan, sy pn officially abes bershopping raya pd hari ini... hehehe.. berjaya rembat 2psng baju ngan kasut..

Azwani Shaari said...

to sufi idany:
hehehe, saje show off yg ni, sbb pagi raya nak pakai yg lain :D mari berhijau2, sama kaler ngan blog gitu..wehehehe

to areknee:
waaaa, bestnyaa, saya lum ada kasut raya..sila laa citer2 raya kamu plak..

syida said...

huhu..kain yg kite beli same2 2..da siap kew? aku x anto g jait lg..

Azwani Shaari said...

to syida:
kain tu laa yang tailor x sempat jahit.. baru cdng nak sedondon ngan ko, ko pun x antar lagi rupanya.. huhuhu, neway slmt hari raya darling! nnti wat laa open house, aku dah tau umah ko area mana.. hehe

ida said...

sis! lu takda pendapatan pun baju raya sampai 2 helai. Guwa takda baju raya thn ni okeh? pakai baju lama jek. hehe. Guwa dlm mood berjimat cermat demi grill + wet n dry kitchen idaman..

Azwani Shaari said...

to ida:
alaaa kak, ekau hari2 buat baju kurung baru, ok laa kalo xde baju raya pun.hehehe.. grill + wet dry kitchen semua tu pow encik ptd laa..hehe