CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, August 8, 2009

Dengan E T I Q A, berbaloi baloi!

Diperiksa pada 6/8/2009

Berat: 49.5kg
Tinggi: 154cm
BMI: 20.9

LEMAK DALAM TUBUH
Sihat: 17-33%
Saya: 28.2%

LEMAK PADA ABDOMEN
Sihat: 1-9
Saya: 3

UMUR BIOLOGI
28tahun (Uhhhh 2thn lebih tua..)

TEKANAN DARAH
Sihat: 110-140 / 70-90
Saya: 127/86

KADAR DENYUTAN JANTUNG
Sihat: 70 +- 10
Saya: 81

PARAS GULA
Sihat: 3.8-10mmol/L
Saya: 4.7

Uikssss...nmpk mcm semua ok, tp apekahhh umur aku tua 2thn ni..Hahaha.. Jd langkah berjaga2 kan, kena amalkan pemakanan yang seimbang (terus amik epal kunyah sambil taip), selalu bersenam (ini saya sangat malas), ambil supplement (sy amalkan makjun & collagen) etc...

Tp kalau dah ditakdirkan lepas berjaga2 pun terkena penyakit juga, dah cukup persediaan wang ringgit segala? Dah cukup simpanan segala? Jadinya, sebagai langkah berjaga2, adalah SANGAT PENTING untuk setiap individu memiliki Takaful@Insurans Perlindungan Islam ini..



Kenapa mesti ETIQA? Yaaa, dengan ETIQA memang berbaloi2 kerana ia telah diiktiraf dunia memenangi anugerah pemasaran takaful terbaik.. Dari segi keuntungan setakat ini, ETIQA memberi pulangan tertinggi.. (paling rendah setakat ini 5.5% setahun)..

Tp hati2 la, kalau ada org datang promo ETIQA ni, tanya dulu insurans ke takaful.. Bukan semua produk ETIQA adalah islamic ye tuan2 dan puan2.. ETIQA Insurans tidak berlandaskan Islam dan tidak mempunyai panel syariah manakala ETIQA Takaful berlandaskan Islam dan mempunyai Badan Pengawasan Syariah diketuai oleh Sahibul Samahah Dato Harunsani Zakaria, Mufti Negeri Perak..

Perlu diingat bahawa simpanan tahunan @ bulanan tu tak akan burn, kita akan dapat balik selepas tempoh matang seperti 20tahun. Tp kita still boleh keluarkan duit tu selepas 4@5thn sebanyak 80% daripada jumlah simpanan..

Ni antara pelan simpanan dan perlindungan yang komprehensif dan berlandaskan syariah:
• Tabung khairat kematian / hilang upaya kekal
• Elaun Harian Hospital
• Pampasan Kemalangan Diri (24 jam seluruh dunia)
• Pampasan Penyakit Kritikal
• Tabung Pendidikan Anak
• Simpanan untuk Persaraan
• Jaminan Haji dan Umrah
• Tabung Kecemasan
• Medical Card

Keistimewaan lain:
• Kemudahan pengeluaran tahunan tanpa RIBA
• Pengiktirafan Majlis Pengawasan Syariah
• Perlepasan cukai pendapatan
• Perkongsian untung (Mudharabah 80:20)
• Zakat dibayar sepanjang tempoh simpanan
• Amal Jariah


Semua transaksi secara Islam, tiada RIBA.. Mau berperang dengan Tuhan?

Bagi anda yang bekerja dengan pihak swasta yang memberi perlindungan kesihatan terbaik, tentunya x perlu risau.. Mcm saya ni berkhidmat dengan kerajaan, bukan untuk menafikan kepentingan dan kualiti hospital kerajaan, cumanya kalau berlaku sesuatu yang tak terjangkau (nau'zubillah), dengan adanya Medic Save Rider Medical Card ni, insyAllah boleh la mendapat rawatan terbaik di hospital terkemuka dibawah MediJaring..

Berminat utk mendengar lebih lanjut?

Untuk yang serius sahaja yer..

Anda boleh menghubungi:
En Wan Hazaruddin Wan Hassan (Agen Etiqa Takaful)
email/ym: onehazar@yahoo.com
telefon: 019-3878286

Dah contact En Wan Hazaruddin tu, bgtau dia yang korang dpt no fon/ym ni dari CikWaniOnline, cakap kat dia, cikwani kata kalau masuk takaful akan dpt hadiah misteri.. hehehehe

Sekian, Wassalam :)

13 comments:

aza_idyllix said...

waah best x hadiah tu??nk join gak la klu cmtu hehehe

CIda said...

Saya dah ada 2 plan takaful. Ndak mahu lagi. Hehe.

reykhanoo said...

paling suke y part akhir tuu .. hehe
^_^

Azwani Shaari said...

to aza_idyllix:
meh amik skali lagi, byk pelaburan, byk simpanan esok..hehehe

to cIda:
amik lg satu la jd 3, baru berbaloi baloi..hehhee

to reykhanoo:
hehehehe, sila la promote kat kakak2 abg2 sedara mara, nnti hadiah misterinya ko yang amik..hehehe

saiful said...

Amboi, promote 'bakal' nampak. Hehehe...

Abang pun dah ada tiga polisi untuk diri sendiri, wife dan anak. Hmmm... Memang Etiqa banyak kelebihannya.

fikri said...

brape minimum bln2... medical card pny annual limit brape? lifetime limit brape?

Azwani Shaari said...

to abg saiful:
baru 3kan? x lama lagi dapat adik syasya, kena la tambah satu lg...hehehe...

to fikri:
minimum dalam 100 pun dah boleh.. medical card plak, ikut plan yg kita amik, annual limit dari 30k (plan ke 5) hingga 100k (plan 1).. lifetime limit lak dr 90k hingga 300k..kalau berminat boleh email me or contact hazar terus ek :)

Mr FiQ said...

kalo byr 100 dpt 30k je ke... aku baru2 ni ada survey byk takaful yg ada medical card. Cuma setakat nie aku dh tertarik kat 1 takaful ni coz dia offer lifetime limit dr 500k - 1.5juta.

Azwani Shaari said...

kalau ada yg tawarkan lebih bagus, alhmdulillah boleh la amik.. tp kalau nak etiqa takaful, roger2 aku yer.. heheh :)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sy pakai takaful insurance

Azwani Shaari said...

takaful insurance?
takaful ke insurans tu?? huhu

aza_idyllix said...

fikri diatas bkn merujuk kpd wan hazal fikri k hahaha..terkejut sy cz tb2 nama fikri tnye psal etiqa..lpas bc elok2 br sy tau fikri itu adalah bkn sy hahaha..

Azwani Shaari said...

ya betul.. fikri itu bukan lah hazal fikri ttp kawan skolah akak dolu :D