CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, January 19, 2011

k.o.s.o.n.g


Hadif demam lepas balik dr KL itu hari.. Ermm, nak kata demam mcm bukan sebab suhu dia ok, tp panas kepala & nmpk dia gelisah, x selesa.. Tu yg merengek2 je keje.. Mak kata dia penat jalan jauh.. Huhuhu tu baru gi KL. Camne la aku nak bawak dia gi Srwk ni.. Kedah-KL 5jam, KL-KK 2.5jam, KK-Lawas 3jam.. Adoi laaaa, jgn kata budak leh demam, maknya skali pun leh demam kepenatan :(

Aritu ada husband aku g PPD Gombak bertanyakan kekosongan guru pemulihan.. Mmg ada 2 skolah la yg xde lg cikgu pemulihan, while kat skolah aku ngajar skarang pun dah ada 3 org cikgu pemulihan (aku pun kena ngajar subjek lain) so ingatkan harapan cerah la nk dpt pindah.. Skali cuba la nasib gi putrajaya masa turun KL aritu.. Skali pegawai tu kata xde dah pertukaran & kena isi borang balik tgh tahun ni.. Eeeee benci laaaa, kalau yg mntk pindah tu anak beranak korang, kompem dapat je kan, xyah tunggu tgh tahun pun.. Aku bercakap fakta, ada je cikgu yg baru 2bulan dtg Srwk alih2 dah dpt tukar balik smnnjung.. Skolah husband aku pun ada sorang cikgu baru bertukar ke situ, dr Srwk, 2thn mengajar, lelaki & bujang lak tu.. Katanya saje2 je mintak, x sangka lak dpt.. Seeeeee, samada dia ada kabel or org KPM ni pilih tangkap muat je.. Sakitnyaaa hatiiiiiiii Allah je tau..

Pegawai yg ktorang jumpa siap cakap, dia dah alami dulu, 5thn ngajar Srwk sampai anak sendiri tak kenal dia.. Anak isteri dia dok Penang ngn family.. Bg aku xleh la nak compare camtu, sbb dia yg dok dlm hutan banat while anak bini dia selamat disamping keluarga.. Aku ni? Aku la yg terpaksa bersusah payah ngn Hadif kat sana nnti.. Dgn xde klinik 24jam, xde klinik bukak hujung minggu, bekalan air kadang2 putus, air karat toksah cakap la, aku kat sana mmg sepanjang masa minum air mineral..

Byk sngt benda menyerabuti kepala skang ni.. Tgh cari agen nak hantar keta, mostly semua hantar lepas CNY, segan pulak aku nak mtnk sambung cuti kat GB.. GB aku tu sangat2 la bertoleransi dan berhati mulia, bab2 cuti ni mmg senang tp tu la, x tergamak wehhh nak tambah cuti lagi.. Tp kot mana pun, keta kena sampai dulu, kalo x susah la aku nnti.. Nak pos keta pun dah abih 4k (return).. Blum termasuk tiket flight yg ntah bape ribu riban lg sbb beli last minute, nak beli deep freezer lg utk simpan stok ebm untuk Hadif, beli itu ini barang2 keperluan Hadif, total semua mau la kena ada dlm 10k jugak yg akan dibazirkan hanya kerana tak dpt pindah :"(

Ntah la, dah jd tak faham sangat2, apa la kriteria utk layak pindah.. Nak tunggu reason ancaman keselamatan, nmpknya aku kena la lempang anak samseng situ dulu kot.. Takpun g pinjam duit ngn ahlong..

Agak2 korang, sempat tak aku merasa dok serumah ngn suami & anak mcm pasangan lain yg berkahwin sblm aku mati? (ok tu bunyi dah emosi, pen off dulu)

7 comments:

PakciQue said...

Aku nak komen apa pun aku tak tau. Aku dah kehabisan kata-kata motivasi untuk kamu..

Apa-apa pun. Sabar. Dan pasti ada hikmah disebalik semua ini.

Miss Sunshine said...

Alahai kesiannya akak.
Sabar ye.
Karenah birokrasi tu kdg2 melecehkan dan menyakitkan hati. Take care ye kak.

linazamaba said...

sedeynye..sabar le wani,,tu je yg mampu kan..ermmm mcm2 kan org nak pindah x dpt..yg saja2 isi leh dpt lak..alahai...

Anonymous said...

sblm dtg lawas, make sure bawak bekalan ubat-ubatan utk hadif secukupnya..klu demam ke hape, senang...

Fitrahhasanah said...

Sabarla kak wani..emo sangat bunyinyer tu..semua yang terjadi ada hikmahnya kan..Redha jela, rugi rasanya nak berkeluh kesah xdapat ape2. baik akak doa banyak2, redha dengan semuanya, Allah maha mengetahui kan? Bukan kita je yang berjauhan suami isteri. Ada ramai lagi kat luar sana terpaksa berpisah demi mencarik rezeki termasuk saya. Pasal kesusahan yang akak mungkin alami tu anggap je sebagai ujian. Yakin Allah sentiasa ada untuk membantu. kalau kita fikir susah susahla jadinya, kalau kita fikir mudah, mudah la jadinya..Dalam situasi ni cuba bayangkan ibu tunggal yang kena tinggal suami nak kena cari nafkah n jaga anak sendirian. At least akak masih ada sokongan suami dari segi mental, fizikal dan juga material..Saya doakan yang baik-baik saja untuk akak..take care yer kak.

Azwani Shaari said...

pakcique: takpe, thanks neway utk mata ko yg aku pinjam utk baca keluh kesah aku selama ni...

sunshine: insyAllah, moga2 dpt terus bersabar:)

lina: nk wat camne, kita kasta rendah kot..huhu

anon: tu la, segala aneka ubat dah ada..huhu

fitrahhasanah: bukan x redha dgn qada' & qadar, kecewa dgn manusia2 berpangkat tp kerja mcm haremmmm..

Anonymous said...

InsyaAllah, smg dipermudahkan sgl urusan kita semua...