CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, June 29, 2011

Rumahku Syurgaku

Salam semua :) Baru sempat nak updet ini belog.. Btw, cuti skolah yg lepas (masa dpt pindah tu la) mmg marathon la cari umah utk disewa.. Search kat mudah.my, hartanah.net & iproperty so jumpa la 3-4 rumah yg berkenan dihati dan poket.. Marathon jugak susun appointment nak tgk sndiri umah2 tu (semuanya apartments btw) & berkenan la kat apartment yg ktorang sewa skang.. Apartment Taman Jasa Perwira ni baru setahun lebih siap, still cantik & in a good condition.. Aman damai lg le kawasan ni, tersorok sket kat Jln Sg Tua..

Ada gak la perancangan nak beli umah ni sbb sewa pun dah RM600 sebulan.. Kalo beli, xde la terasa membazir bulan2 dok membayar.. Nak beli rumah biasa (teres/semi-D) kat gombak / batu caves / selayang ni mmg sangat x mampu la kot.. Lgpun x bercadang nak settle down kat sini.. Cadang2nya dah stabil sket nnti baru nak cari Semi-D area sungai petani and back for good..

Apartment ni 870sf saje.. Ruang tamu & bilik boleh tahan la luasnya, dapur je la yang x berapa nak berkenan coz sempit sangat.. Kena pasang kitchen cabinet la utk lebih teratur.. Tu sbbnya kena beli, kalo menyewa x boleh nak renovate pape..

Pemandangan dari balkoni rumah..Mengadap ke empangan batu..

Ruang tamu budget..Perabot seadanya saje..

Suka beno layan babytv..huhu

Sape nak sedekah fm lagi?makcik mengalu2kan :D

Buah hati dah boleh berdiri :D

4 comments:

Kasih Kita said...

wah bestnya dah berdiri :)
Lepas ni boleh main kejar2 pulak hehehe

Nurraz said...

hadif dh blh jln la ek? wah best nya...pasni leh explore satu umah :D
cepat hadif blh jln..10 bln kan? hafiy standing on furniture blh la.. hihi

kak siti anak maklong jah said...

meh meh .. dia alu2kan cari umah kat sg petani ni .. tambah2 di ambangan heights ni ... cantik2 dan harga pun agak berpatutan .. nanti bila balik mai kedah , singgah mai umah kak siti baru pindah ni .. kawasan yg cukup damai .. hehehe

Azwani Shaari said...

kasih kita:
yusuf dah boleh ape dah? :)

nurraz:
belum jalan, berdiri2 je..hehehe.gigi pun baru naik 2batang:)

kak siti:
tu laaa, dok bercadang gak nak beli satu..aihhhh kena tunggu loan kete abih bayar dulu kot..huhuhu