CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, September 28, 2011

Dengan Takaful Berbaloi-Baloi

Alhmdulillah, Hadif dah kuar ward.. Hari yg aku post entri pasal Hadif demam tu, tetiba suhu dia naik balik mencecah 39.4, terus cuak & zasstt pegi Tawakkal.. Sampai sana, punya la ramai bebudak tgh demam gak, so bertunggu tangga la sejam dua sementara nak jumpa MO & dapat ward.. 3hari jugak la Hadif warded.. Ada jangkitan bakteria dalam darah dia, masuk dekat 2botol air jugak laa since dia pun x selera sangat nak makan..

Disebabkan ktorang dua kan keje gomen je, so ramai kawan2 bertanya total cost yg 'disedekahkan' kat Tawakkal tu brape.. Tak mahal ye kawan2 sekelian, utk 3hari 2malam kat sana + 2bedded + pharmacy + consultant + ward review etc hanya menelan belanja RM170.95 sahaja! Selebihnya lagi RM1600++ ditanggung oleh BSN Prudential:D

Nampak sudah hikmah bertakaful.. Bukan nak menidakkan hospital kerajaan.. Hosp kerajaan pun dah mampu bersaing skarang ni, pakar pun ramai dan terbaik cumanya xleh la nak mengada2 lakibini tidur wad skali anak, masuk ikut suka hati, panggil nurse ikut suka hati, request makanan ikut suka tekak etc.. So, mmg berbaloi2 la bila ada simpanan takaful + medical card ni..

Tak cukup duit nak mencarum? Sila jimatkan duit belanja susu + lampin dengan memberi susuibu dan lampin kain.. Itu je rahsia kami sekeluarga.. Ok la, jom layan gambo2 :D

Wan Hadif El-Deen

Alolololo, doktor check suhu pun mau nangis beria2..

Gigih pegang remote sebelah tangan..

Terlena lepas penat nangis..huhu

Wajah suci penyejuk hati..

Tuuu..gigi nak bertambah lagi tu..hihi

Layan egg bird.. Tawakkal xde astro babytv la plak..

Main2 kat playground..

Nak cabut jarum pun nangis ka adek?

Harap2 xperlu kesini lg..Moga sihat2 aje..aminnn:)

8 comments:

Anonymous said...

hai awak..awak mencarum brapa ye sebulan dlm prudential tu?mcm berminat :)

Azwani Shaari said...

utk hadif, saya amik yg rm130 sebulan, simpanan, perlindungan & medical card..for details boleh email saya.. saya bukan agen tp boleh la kenalkan pd agen yg bagus.. agen yg bagus ni, bila kita warded, dia dtg ziarah & follow up ngn prudential utk claims etc, kalo agen x bagus,dia x amik port dah lps kita dah sign masuk :)

kak Uda said...

alhamdulillah hadif dah sihat..

Azwani Shaari said...

tu la, lega sangat tgk dia dah back to normal..

Kasih Kita said...

Murahnya. cam x cayer jer rm 170.00Saya pun ambik Prudential med card :)

Azwani Shaari said...

tu la, lega rasanya ada takaful cover..

zatie_izzati said...

Salam berminat la dgn bsn prudential tu. bleh kenalkn agennye x? zatie_izzati@yahoo.com
tq.. suke bace blog wani

Azwani Shaari said...

thanks drop to my blog.. ok saya dah bgtau kawan saya, mohd shahir.. nnti dia email awak :)