CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, November 9, 2011

Enough but not enough yet :P


Ok2, dah cukup banyak ni.. Mari berpuasa dr beli CD.. Sudah ada Lunatots, ZigieZag, HappyBum, CoolaBaby, SunnyBaby, Weehuggers, Autumnz, Ridzs, Weegro, Babyland & Little Doodlez. Dah ada CD jenis pocket, cover, AI2 & pull-up.. Dah merasa brand Malaysia, Indonesia, China, USA.. Walopun x khatam semua jenis & brand lg tp cukup la dulu.. If nak sambar seketul dua lg pun tunggu sales masa expo kot :P

Rasa mcm nak buat entry2 khusus camne cara basuh, cara guna, cara handle cd di rumah pengasuh etc tp tunggu la bila2 ada keluangan masa.. Btw, marilahh berCD.. Kalo x fikir psl penjimatan duit pun, kenang2kan la bumi yg semakin tua & kulit anak yg terdedah pd bahan kimia dalam DD..

If ada yg berminat atau curious mau tau psl CD, contact la aku.. InsyAllah will guide u from zero to hero gitu.. Mari berkongsi info dan maklumat.. Aku mula2 mmg beli utk Hadif je.. Lama kelamaan sbb dah banyak kali beli, kenal la a few suppliers yg offer harga menarik & kebetulan ada kawan2 berminat nak beli CD ni, so terjebak la aku menjual CD kecil2an..

CD yang aku jual semuanya dah test drive kat Hadif, bukan la jual produk yg sendiri x guna.. So aku dah tau setiap lebih & kurangnya CD2 tu & which ones suite Hadif most.. Nasihat aku, if nak beli CD pelbagaikan jenama, baru tau mana yg sesuai ngan anak kita.. CD2 yang aku jual bermula dengan serendah2 RM24.. InsyAllah mmg harga mampu milik:D


Ni print screen folder Modern Cloth Diapers yang aku jual kat fesbuk.. Sila2 la jenguk kot ada yang berkenan dihati.. Aku jual ni lebih kepada minat utk berkongsi kebaikan CD je.. Moh le beramai2 bertukarr dari DD kepada CD :D

9 comments:

linazamaba said...

wahhhh banyakkk nye cd hadif..Zara br berjinak2..nanti ade murah2an bagitau ok..hehehe

kak uda said...

anak akak takleh la pakai CD.asyik bocor je.ke CD tak sesuai utk bdk yg minum susu fm?

Azwani Shaari said...

lina:
utk zara bucuk, if lina nak beli cd lg, no minimum order, amik sekeping dua pun wani bg harga wholesale, amacam?tp sekali beli je la tau..hehe

kak uda:
anak yg minum fm mmg pee lg banyak dr yg minum breastmilk, tp boleh je berCD..CD boleh bocor kerana:
1. sizing salah.. kena pakaikan betul2 fit pd baby, esp kat celah peha..makesure xde ruang kalo x cepat bocor..
2.gunakan sabun yg sesuai masa basuh cd, xleh guna sebarangan sabun.
3.if nak letak bedak, tepung ubi or nappy cream, kena lapik ngn nappy liner, kalo ubat2/bedak kena kat cd boleh kurangkan penyerapan and cause leaking..
4. anak heavy wetter?if yes, mungkin adam x sesuai guna 1inserts.. ce try letak 2insert tahan bape lama..
5. if 2inserts pun bocor, mungkin adam perlukan insert yg lebih menyerap like zorb, hemp atau bamboo instead of guna mf..

kak Uda said...

owh camtu..akak letak 2 insert tp bocor gak.takpe nnt akak try guna insert lain.skrg ni nak try CD utk baby baru.yg wani jual ni ada saiz newborn tak?

Azwani Shaari said...

2 inserts bocor tu brape jam eh?maybe kena kerapkan lg tukar cd atau tukar jenis insert..

utk newborn boleh cuba cd yg cutting kecik sket mcm rainbow/babyland.. both saya ada jual tp xde dlm fb tu..tp cd2 lain pun bleh pakai bila anak dah 3kg, so xde mslh:)

Musliza Hasni said...

tp kan...kena rajinkan kalo berCD ni..betul tak? remeh tak nak basuh? wat entry basuh wani..camne ko manage berapa pakai sehari..aku tgh berpikir2 ni sbb ank mkin bertambah..pakai cd jimat in long term

Azwani Shaari said...

cd ada 2cara utk handle..satu cara rajin, satu cara malas.. let say, sehari anak guna 6cd, xkan 6x poop kan..salunya 1x poop, 5x pee..poop ko kena la bilas bawah air utk buang poop, kalo pee if x sempat mau bilas, biarkan wm yg bilas..1x masuk wm utk bilas pee, kali ke 2 utk basuh bersih..kan mudah..wm yg bekerja..

insyAllah ada kesempatan nti aku buat..

Kasih Kita said...

Awal2 dulu selalu juga bocor. sekarang dah tak bocor. memang kena pakai ketat. Pastu, lagi banyak basuh serapan lg elok. tapi kalau letak 2 insert jadi tebal sangatla. nk pakai seluar kene cari saiz besar sikit

Azwani Shaari said...

sbb tu skng dah glemer insert zorb/bamboo, ia nipis tp menyerap lg banyak.. 2mf=1 charcoal..