CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, January 10, 2012

Lama Tak Nampak :P

Dah lama nk start menulis balik di tahun baru, tapi banyak sungguh halangan dan kekangannya.. Sekejap je masa berlalu lalang, udah habis tahun 2011.. Mcm2 kenangannya 2011 tu..

Januari
Amik unpaid leave sebulan, dok berjimba di kg layan anak.. Gomok Hadif kecik2 dulu, now je dah slim..

Februari
Bawak Hadif & Grand Livina ke Lawas.. Hiduplah kami 2 beranak menempuh liku dan cabaran yang datang x bertepi..

Mei
Alhmdulillah, pertukaran diluluskan.. Bermulalah hidup baru dan kerja di tempat baru..

Jun
Hadif pun lg seronok rasanya.. Both mama&baba senantiasa berada disamping beliau.. Melayan karenahnya yg makin panjang akal..

Ogos
Bila dah dok skali, baru boleh merancang apa yg bleh dibuat utk jimatkan living cost tetapi hidup dengan lebih sihat.. Nekad mau fully CD & alhmdulillah berjaya!

September
Hadif warded buat kali ke-2.. 1st time admit masa dlm pantang dulu.. Dpt la warded kat KPJ sbb ada medical card..

Oktober
Dlm tempoh 2bulan guna CD, aku carigali sebanyak mungkin info berkaitan CD & test pelbagai jenis cd & insert, dan kemudiannya baru lah terjebak menjual CD kecil2an.. Bukan nak make profit sngt, setakat lepas la sambar CD comel2 utk Hadif.. Selebihnya, mmg sronok bila dpt explain to other mommies the benefit of cd..Puas hati bila ramai yg beli & berjimat dgn CD :D

Bosan jugak entry ni, mcm asal updet je..haha..Ok jd commenter pertama dan bgtau apa yg anda mau saya updet di cikwanionline utk 2012.. kisah bf kah?kisah cd kah?kisah Hadif kah?kahkahkah? Ada hadiah menarik menanti :D

12 comments:

Nurraz said...

sila hapdet kisah hadif. kisah mama dan baba nya takmo. hahaha. cd pun tak minat sbb mama hafiy lom ade kekuatan lagi untuk cd-kan hafiy. hehehe

wardahmaz said...

hurm...lame dh wani tak cite pasal karenah budak2 sekolah. dlu kt lawas de jugak wani cite dlm macam2 wani tu. yg sekolah skg, mse awal2 dpt tukar wani cite sket. cite la lagi pekembangan bdk2 tu.

sharazea said...

i nak adiah tu..hihihi......updet advantage and disadv atr brand2 cd bleh tak? as a guideline to others...+ with kisah kek pavlova...klu ada gambo lepas potong lagi syok...cant imagine inside it....

zarith the mummy said...

semuaa..tp byk pasal hadif..sgt mmbntu cmne cara akak besarkan anak..nnti leh guna bila ada baby..:)..sy baca sejak akak belum kawen lg..:)

Anonymous said...

assalam..wanie,buat la entry sikit pasai pindah..e.g : syarikat kapai yg bawak keta..(sbb dlu wanie kata nk buat,kot2 buleh tlg bg pnduan kat ramai org..) lagi satu resepi mali's ckteow mana..? huhu..buat pasai masak2 pn takpa..makanan hadif pn okey...lagi,pasai umah2 baru yg berpotensi utk dibeli di area mana..? hehe...wanie kan rajinnnnnn..larik larik ;p -(kakzi daa)

Miss Sunshine said...

Seronok kan dah dapat duduk dengan suami.. Bila pulak agaknya masa saya akan tiba...? Hadif pun dah makin bijak dan besar kan...? Lame kak wani tak update blog, rindu rasanya..

aszuraasnan said...

As salam.

Update mu selalu ku nantikan.
kisah Hadif. kisah bf. kisah cd.
kisah kamu, pelajar istimewamu dan kerani sekolah. kisah mab. kisah menjadi penghuni kotaraya. atau kisah dapat amaran cinta abang polis sebab potong q. mungkin kisah kampung berjaya kuala pegang?

selamat mengupdate ...

p/s: hari2 gigih check tuan tanah update ke idak ...

Nurul said...

kisah hadif..ehehe..but surely u will update other stories too, rite? :D

Azwani Shaari said...

nurraz: tahniah mama hafiy! u r the winner, nnti pm me alamat & no fon ek :D

wardahmaz: tu la kan, banyak benda nak citer tp blum berkesempatan..huhu

sharazea: heaven woo itu pavlova.rasa mcm nak mkn sorang diri dlm bilik..hahaha..insyAllah ada masa nnti aku updet psl beza2 cd..

zarith: wahhh minat psl penjagaan aank ek..ni xlama la maksudnya..hehe

kakzie: haha lupa dah itu resepi..kena pulihkan ingatan balik..

MS: tu la, x sempat sngt nak updet..pengantin baru apa khabar?harap2 bertabahlah disana ye..

kak aszuraasnan: wah wah wah..sungguh kuat ingatanmu wahai kakak..insyAllah ada masa saya updet kerap2..u too taw!:D

kak nurul: banyak nak citer psl hadif, hadoiii bila hantu rajin nak masuk diri ni..huhu

Nurraz said...

vavavava.... aku la juara (Hafiy said) ... hehehe... saspen je ... siyes ke nk bg hadiah? jeng jeng jeng...

Musliza Hasni said...

waa..mlepas hadiah..xper..aku sk kalo ko citer cr ko handle hadif n kejer2 kt rmh...hehe..ceciter..citer bdk kt sekolah pun aku suka

puteri cahaya. said...

wah, lame dah xsinggah sini,.. byk perubahan dah berlaku..