CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, October 21, 2008

Konvo UPM

Semalam saya ke UPM, temankan Kak Ida hantar barang kat pakcik beliau utk dihantar pulang ke kampung.. Pakcik beliau datang ke UPM utk celebrate konvo anaknya.. Maka pergi lah saya dan Mekja setelah dipujuk rayu oleh Kak Ida dengan linangan air matanya.. (ni saje tambah)

Konvo agak meriah juga.. Owhhh rindu nak konvo semula.. InsyAllah panjang umur, murah rezki dapat la konvo skali lagi Apr 2009 nnti.. Maka berjalan2 la kami di tapak konvo sementara menunggu pengonvo2 (ada ke istilah ni?) keluar dr dewan.. Sedang kami berjalan-jalan, tiba-tiba ....... (saspen ni..) terlihat kelibat lembaga yg seakan ku kenali.. Hehehe, xde la citernya camni.. Aku singgah ler satu booth ni, nmpk cupcakes yg comey2 dan skali terpandang nama pembuat cupcakes itu iaitu Kak Pnut yg famous amos (mcm cookies plak).. Terus ternampak anakandanya yg comel, Najmi dan Qhaisara Aleesya.. Walopun kelihatan bizi, Kak Pnut tetap ramah sama seperti watak beliau di blog.. Maka bergambar2 la kami sepam dua (kami : aku n baby Q) 

Sempat juga saya membeli sebuah Fridge Magnet UPM utk dibuat koleksi.. Semenjak dua menjak ni, saya menyedari yg saya suka mengumpul Fridge Magnet. Owhhh kawan2, sila hadiahkan/belikan saya Fridge Magnet jika anda melancong ke mana2.. Hehehe.. (Fridge beli lain kali, beli fridge magnet jek yg mampu skang ni :P)

Dan petang itu hujan turun dengan lebatnya.. Mujurlah kami sempat berlindung di bawah kanopi.. Sempat juga kenal2 saudara mara Kak Ida.. Maka, selepas sesi memindahkan barang dari kereta Mekja ke kereta sedara Kak Ida, maka pulang la kami ke pangkal jalan menuju Cheras..

Mari lihat gambar berkata-kata:

Convo boy..


Me, Najmi & Baby Q (ala2 SpaQ gitu, hehe)


Kecil dan comelll.. Takut saya nak pegang. huhuh


Kak Ida n Mekja memilih cupcakes..


Owhhh, saya suka Fridge Magnet...


Banyak ni jek baru ada:( Nak lagi!! Nak lagi!!!!

11 comments:

nurul said...

wahh..kumpul magnet gak ker? fridge magnet akak kebanyakannyer dah jahanam dikerjakan dek zakwan..huhuhu

Sufi Idany said...

erm tempek gak gmbr kak ida ek... huhuhu...bagus3.

blokdrive said...

macam best je kumpul benda nih.. huhu.. nak kumpul jugak la

nur'ain said...

huihhh kak wani dah kuruihhhh.....
cemburu!

eheheheheh

Azwani Shaari said...

to nurul:
haaaa, apa kata FM yg belum zakwan kerjakan, akak bg jek kat saya.. sy leh jaga bagai menatang minyak yg penuh.. heheheh

to sufi idany:
ehh ni bukan free.. byr pasni tau..

to blokdrive:
best dan x guna modal besau.. hehehe :D

to nurain:
well..wellll.. akak dah lost another 2kgs u... ;)

Fitrahhasanah said...

salam..baca blog kak pnut, ade mention pasal wani..lam ati musti kak wani nih. owh benar tekaanku! konvo uum pon baru abes. taon depan Nilam konvo plak..datangle hehe.. :)

owh fitrahhasanah ni blog assignment Nilam.

Azwani Shaari said...

o0o0 cik puan nilam rupanya.. dah x buat blog personal life ke? nak gak baca kisah2 ko n tgk gambo wedding.. huhuhuh, neway selamat abihkan study ye..

Fitrahhasanah said...

owh..nak tau kesah ble msg2kan gambo pown ble send mmskan? hehe aritu try kol no kak wani, xdapat pown. Suda tukar eyh? No Nilam sila rujuk Ida Rohana or cik Munira..hehe

Azwani Shaari said...

owhh..sudah lama juga x berhubungan dgn ida n munira.. last jupe ida masa kat umah kak umi, dia siap masakkan nasi ayam lagi.. hehehhe.. rindu la plak kat korang.. tringat time kita lepak2 kat ruang tamu depan tu setelah kepenatan bekerja.. how time flies.. ok, nnti akak mntk no ko kat ida.. keep in touch ye dik :)

kak cida said...

lama i tak baca blog u. baru bali bercuti dan masih dlm mood malassss. hehe. btw, i pun pengumpul FM, tp i suka kumpul FM yg ada nama2 tempat. yg beli kat supermarket ngak minat. hehe. apsal x ckp awal2 suka FM, i baru sedekahkan sisa2 terakhir FM dari korea kepada rakan sebaya. huhuhu..

p.s: ada balance lagi FM yg i beli kat brunei n labuan, mahu kah? kalo mahu sila dtg ke sini. hehhee..

Azwani Shaari said...

owhhh pasti mahu.. simpan tau, nnti den pi uum, insyAllah :D