CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, March 22, 2009

Cuti-cuti ke KK bah..


Assalamualaikum! Huwaaaa kejapnya masa berlalu.. Best sbb makin dekat nak balik kampung & makin dekat tarikh gaji, tp xbest sbb cuti skolah dah nak abih.. Lusa dah mula keje.. Huhuhu (penyakit malas sudah masuk badan)..

Ok, cerita cuti2 Malaysia bermula Isnin lepas lagi.. Dengan penuh keterujaannya aku, Ijan, Azi & Mun bergerak meninggalkan Lawas nak ke Kota Kinabalu la kononnya.. Berhenti breakfast kat Sipitang dan sambung perjalanan ke Beaufort sehinggalah dgn tetiba semua kete pakat stop and tersadai tepi jalan tu.. Al kisahnya Beaufort diserang banjir bah.. Terpaksa la patah balik yang dah hampir 100km ditinggalkan:(


Mujur la cuti sekolah baru nak mula.. Sempat la banjir surut n stlh dpt confirmation dari Encik Balai Polis yang Beaufort dah x banjir, baru la gerak semula ke KK.. Jauh gak la Lawas-KK, almost 3hours+ jugak la.. Sampai jek kat sana, tinggalkan kete kat Central Point and terus jalan kaki ala2 pelancong pergi Pasar Kraftangan atau nama glemernya Pasar Filipina.. Rambang mata jugak la, apakan daya gaji lum dpt sehingga kini (hopefully 25hb ni dapat ler) so terkawal la sikit nafsu shopping tu.. Aku just msg my sisters n tanya kalo depa nak pesan kristal or mutiara.. So amik la tempahan sket.. Series cantik2 & dapat harga yang berpatutan coz aku guna member card kawan.. Kawan aku si Ijan ni dah lama berkecimpung dlm bidang jual menjual aksesori dari mutiara n kristal ni, so aku tolong la buatkan blog konon2 nak jual la kan.. Tgk jek la blog tu, tp rasa mcm susah plak nak berkomitmen secara serius.. So kalau ada sesapa nak order tu boleh la.. Boleh request warna n bentuk apa nak.. Tapinya lambat lagi la boleh dpt.. Bkn dekat yer nak pi KK tu.. Aku boleh beri jaminan akan kualiti kristal n pearl nya.. Semuanya original samada sea pearl, fresh pearl atau swarovski.. Suasa yang digunakan pun suasa 13k yang x luntur.. Boleh tgk gambar2 kat http://aksesori3009.blogspot.com/

Tempahan yang diterima ;)

Puas jalan2 kat situ, gi lunch and jalan2 kat CP plak.. Tak beli apa sangat pun.. Cuci mata jek la kan.. Dah namanya chegu, tringat plak nak beli alat2 tulis sket, buat ganjaran murid yang bagus2 dlm kelas.. Jigsaw puzzle tu plak nak guna time grouping activity..


Dah nak petang tu, balik le ke Papar, menginap di Asmah Inn (sbb suami kak Asmah gi berkursus).. Habis lah satu hari yang memenatkan......

Next day plak, kuar lambat sket.. Dlm kul 10.30am baru gerak dari Papar.. Semua syiok layan mimpi lps Subuh.. Destinasi pertama, Kompleks Karamunsing (dah mcm Karam Singh Walia la plak).. Tempat ni ala2 LowYatt la, byk jual aksesori komputer.. Ijan nak beli printer utk skolah.. Lps tu, gi Warisan Square plak, nak terminate maxis broadband ku yang sengal itu.. Tak sabar nak bertukar ke Celcom Broadband plak..

Settled semua urusan, gi lunch kat Secret Recipe n terus menghala ke One Borneo, shopping complex terbesar di Sabah/Srwk.. Dlm tu ada Borneo Rainforest, so masuk lah kami dgn bayaran RM8 seorang.. Nak merasa suasana hutan hujan la kononnya.. Mmg real la dgn haiwan2 yg sngt byk n latar muzik pun dah mcm betul2 dalam hutan..

Bersama Cik Mun, Cik Ijan n Cik Azi


Lama gilerr kat One Borneo ni.. Konon2 nak pergi kejap jek.. Last2 sampai kul 10.30pm baru nak balik.. Kat sini, kira dah lewat giler la kul 10.30pm tu.. Mana taknya, kat Lawas kan susah xde tempat nak shopping, so kat sini lepas gian la.. Excited jek masuk Giant, Guardian, Watson dan tak dilupakan Big Apple Donuts! Yeayyyy, sronok okehh dpt makan ini donut..

Dan sesungguhnya aku bersyukur sbb pergi KK time belum dpt gaji..(xde gaji pun, habih banyaaakkkk jugak duit.. aihh)

Syukur kedua sbb aku x posting kat KK.. Kalo x, sure tetiap minggu pergi kirai duit kat shopping complex + tmpt mkn yg best + cinema etc etc..

Pasni tringin nak pi Kundasang plak =)

8 comments:

Sufi Idany said...

jom laa cuti2 bintulu lak.... tp tk der apapun...aku pun tk jalan mana2 pun.... :D cam sronok je.... rindu sama kamu ....

nuyui said...

wah...best nye cik wani g jln2... nk ikut jgk.. huhuhu... eh.. nnt belikan nuyui kristal yg cantik skali ek.. :)

z|Ha_J said...

pi lh ranau..kinabalu pine resort, n Tanjung Simpang Mengayau kat kudat... Klu bleh tgk sunset lagi best.. juga Tanjung aru.. cantik sehhh... Dijamin

enciksani said...

wahh..berjaLan sakan ek..uhuu..k kip it up..jgn maLas2..

blokdrive said...

Kundasang memang the best!

CaMaRPuTiH said...

saya sokong zIHa_J & blokdrive... kundasang mmg best. kalo roger ke depan sket leh mandi kat hot spring. saya suka view kundasang.. sangatla nyaman. KK bukan pilihan yg terbaik... for me la.

a s m said...

bilalah nk p sana

Azwani Shaari said...

to kak ida:
hehehe, xtau la bila nak pi bintulu tu..jauh2..

to nuyui:
haaa, bila2 dtg la bercuti ke sini :)

to zlhj:
thanks for d idea.. nak gak pergi one sweet day nnti :)

to sani:
hehehe, minat berjalan tp kena berpada2.. maklumla, kekangan kwngan.. :)

to saad:
tu la, mmg tringin nak pergi ni..

to camar putih:
wahhh dah ramai suggest kundasang.. kena pergi gak skali b4 balik smnnjung for good..

to asm:
tiket dah murah skang, janji bkn time skul oliday la..