CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, June 18, 2009

MMA (Macam Macam Azwani)


KISAH 1
Aku: Ok class, family is .....
Pupils: (Buat muka blur)
Aku: Family is ke.....
Pupils: Kelas....
Aku: No...Family is ke..lu.....
Pupils: Keluar..
Aku: Bukan...Family is ke..luar....
Pupils: keluar kelas..
(pitam 2minit..ni tiru ayat muzem..hehe)

KISAH 2

Aku: Grandfather means Datuk.. Datuk mesti yang lelaki.. Kalau yang perempuan, nenek tu, what we call in english? Grand......
Pupil: Grandgirl..
(pitam lagi 10minit)

KISAH 3

Budak2 ni kan aktif..Jadinya cepat dahaga dalam kelas dan keluar la dialog, 'Teacher, aku mau minum..' Dan aku hanya akan bg derang minum, kalau derang mintak kebenaran begini, 'Please teacher, may I drink..' Dan kebanyakkan anak murid aku, ntah apa masalahnya puas aku ajar drink, 'gring' jugak yang dia sebut..Jadilah ianya, 'Please teacher, may I gring..'
Sampailah dlm kelas pend.Islam pun derang belagak ngan ustazah, bila nak minum cakap, 'please teacher, may i gring..' Ustazah tu pun tegur la bbudak tu, bukan gring la..drink.. Dan anak2 murid aku yg bijak bistari ni balas balik....'Betul la ustazah...gringggggg.. Teacher yang ajar...'
(bukan pitam, terus koma sehari.. Aku pulak yang dituduh)

KISAH 4
Aku: Ok class, what is the different between Madam & Miss? Apa beza Madam & Miss? (kena dwi bahasa utk budak darjah 1)
Pupils: Madam tu Madam Rozi..
Aku: Ye la, tp kenapa Madam Rozi tu dipanggil Madam? Teacher ni, Miss.. Miss Azwani.. Sapa tau, dpt hadiah..
Pupil: Madam tu utk orang yang tinggi, Miss tu orang yang rendah..
(kecik hati mcm nak koma lagi 2hari, mentang2 la aku pendek, madam Rozi tu tinggi.. Sebbaik bbudak ni x kata yang madam tu utk perempuan cantik jek..huhuhu)

KISAH 5
Aku: Kalau kamu sudah keluar kelas, mau masuk semula kena cakap, 'Please teacher, may I come in..' Ok class, kena cakap apa kalau mau masuk?
Pupils: Please teacher, may I kambing...
(Tak pengsan, tak koma, cuma mengucap 2kalimah syahadah)


12 comments:

PakciQue said...

Wani..aku nak copy...masuk blog aku..gila punya lawak. Baik kau patenkan..lawak original nie..

Azwani Shaari said...

To pakcique:
sila la copy, jgn lupa sumber sudah..heheheh :)

blokdrive said...

Hahahhahaha.. Lawak la anak murid hangg..

Panglima Hikayat said...

Menghiburkan la anak-anak ini.

NuR said...

hehe wani..
lawaknya. biasa la bdk2 kan. ape yg diaorg dgr tu itu la yg disebut. tu yg come in jadi kambing...

ada tak panggil wani "cicer" instead of "teacher"..
huhu..nur dah kena slalu dgn bebudak ni..

Azwani Shaari said...

tu blokdrive:
tu yg ceq ingat, yang ceq lupa pun banyak gakkk lawak2 depa tu..hehehehe

to panglima hikayat:
yaaaa..sngt menghiburkan..:D

to nur:
hehehhehe.. xde plak dipanggil teacher.. sebbaik derang pandai sebut.. nama penuh siap, 'good afternoon teacher norazwani...'hehe

reykhanoo said...

kak, ape situasi akak bila berhadapan ngan situasi camni?? gelak trus?tahan gelak??(ceehh...bajet wartawan kejap.. )

saya mmg gelak gile2 aa bile bc ni!!~~ :))))

tulis la lg pape y bes pasal budak2 ni.. kongsi2 la ngn kami y bukan cikgu2 nih :>

Azwani Shaari said...

Hehehehe..most of the time mmg akak gelak dulu sambil membiarkan derang blur2..pastu baru explain balik...rasa mcm nak gelak sambil guling2 jek tp control beb.. :D

enciksani said...

sioT..tergeLak terbahak~bahak kuL 3-4 pagi camnie..sabar Le ye...nak cuRik jugak Lawak nie nanti2 ek.. c ya...

Azwani Shaari said...

Hehehehe, tu la psl..kalau awk ada dlm kelas saya time tu, sure rasa nak guling2 sampai pitam..hihi

Robiatul Adaweyah Saad said...

Hahahahaha...
Gelak sampy x cukup nafas...
Nieyh mmg ori nieyh...
X penah baca lg...
Besh²...

Azwani Shaari said...

haaaa..klu terbaca kat mana2 x dinyatakan sumber tu, plagiat lawak sy la tuh..hihi