CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, June 21, 2009

Temuduga SPP

Alhamdulillah, nama aku sudah tercalon untuk temuduga SPP bagi perlantikan ke jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41.. Bermula lah fasa membaca bersungguh2, mengetahui hal ehwal semasa, mengkaji latar belakang sejarah Sarawak, menghafal lagu Ibu Pertiwiku (lagu negeri Sarawak), baca itu..baca ini.. Mak nervous tauuuu..Huhuhu..

Tempat temuduga plak kat Limbang.. 7.30am dah kena ada kat sana.. Kompem la kena datang sehari awal, tdo kat sana satu malam.. Dah le kawan2 aku yg lain x dpt tau lg interview depa bila.. Sure x dpt sama tarikh. Kalau tak boleh pergi skali..Agak2 perbelanjaan gi interview ni boleh claim ke tak ek?

Ni kaedah2 nak ke Limbang:
1) Pengangkutan Udara - Boleh naik twin otter..
2) Pengangkutan Air - Naik bot express
3) Pengangkutan Darat - Naik bas TAPI kena ada international passport or at least passport Brunei sbbnya kena masuk Brunei dulu baru jumpa Limbang..

Ok frens, sesapa ada tips utk menghadiri interview ini adalah amat sekali digalakkan utk berkongsi cerita... Sharing is caring, no?

9 comments:

HaZaR eL-DieN said...

dah banyak tips diberikan...amalkan yg tu...insyaALLAH berjaya...

sapa yang tolong isikan borang tu?? x nak ucap terima kasih kat dia ke?? :-?

Azwani Shaari said...

to hazar el-dien:
thanks for the tips..erkkkk sape hamba Allah yang baik hati tolong isi tu yer? thanks bebanyakkkk kat dia :D

zakzak said...

lama x nak dpt tawaran interview tu?tak silap awak ni baru setahun kat sana kan?

enciksani said...

woahh..cabaran tu..aLL the besT..

Azwani Shaari said...

to zakzak:
saya baru setengah tahun kat sini.. dapat interview lambat or cepat bergantung pada tarikh kita isi borang spp tu.. isi awal, dpt la interview awal.. mostly mmg within the 1st year ngajar:)

to encik sani:
thanks! :D

AJ Style's said...

wani, g interview leh claim maa... simpan resit2 tu..nak tips? huhuhu

Azwani Shaari said...

Wowww..best tu boleh claim...ermmmm cuti lak kira camne ek? cuti khas ke CRK? nak..nak tips... nak tau apa dia tanya kat abg masa abg intebiu dulu....silakan berkogsi:)

AJ Style's said...

k, bc semua FPN,KBSR, nama2 menteri, teori2 yang berkaitan..cara2 pengajaran..

kalau bab opsyen dia tanya ciri2 guru pml,ciri2 murid pemulihan, cara kita mengajar..semua2 yang berkaitan dgn pml..

pipp, kena cara2 nak membina ngara bangsa..

abg gi interview aritu bagitau GB je..tak amik apa2 cuti pun..

alhamdulillah dah lulus..huhuhu..good luck..

Azwani Shaari said...

thanks for tips... skang dlm proses menghafal lagu sarawak tanah air ku.. negeriku tanah air ku sarawakkk... engkau lah tanah pusaka ku, tanah tumpah darah ku, ibu pertiwikuuuuu...;)