CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, May 19, 2013

Kelas Renang Hadif

Rasulullah SAW bersabda, “Ajarilah anak-anak kamu berkuda, berenang dan memanah”
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Dah lama dok melintas depan Kompleks Renang Seri Siantan ni, berhajat nak survey kelas renang utk Hadif... Tapinya asyik dok bertangguh2 je, sampai la sblm PRU aritu baru pergi ke kaunternya.. Then, called instructor tu tanya slot renang untuk budak 2-3thn.. Katanya dia x pernah lagi ajar budak2 kecik camtu, paling kecik kelas utk 5-6thn.. Tapi boleh je nak buat.. 4kelas sebulan RM90 sekepala, kena cari 4org satu group.. Kalau individu RM180 sebulan, double dari kelas berkumpulan..

Aku pun up status kat FB cari geng lagi 3.. Alhmdulillah, ramai yg response.. So bermula la kelas seminggu lepas GE aritu.. As expected, Hadif mmg drama king sket.. Nanges2 la tannak kat Cikgu Ibrahim tu.. Tapi cikgu tu pandai pujuk budak2.. Pandai amik hati.. Geng Hadif semua boboiboy, Aqif 3y+, Amsyar 1y+, Aryan 1y+, Hadif 2y+... Aqif paling senior, dia la yg nampak berani & pandai dengar arahan sket.. Yang 3 lagi kelaut jugak asyik menyeru mama...mama....mommy..mommy.. haha

Mula2 cikgu tu terus bawak ke kolam dewasa, tapi pakat2 meraung, pindah pergi kolam kanak2 dulu dengan pembabitan parent.. Kalau ikut cikgu tu asalnya tannak parent involve.. Tapi dah menangis je keje, kena panggil parent gak la.. Hehehe

Basic ilmu renang, luruskan kaki & ayun2 kan dalam air..

 Kocak air guna tangan pulak.. 

 Buat bubble guna hidung..

 Mama Hadif bersama Mummy Amsyar..

 Ni la cikgu Ibrahim nya.. Hadif nampak je terus nanges. Haha

 Nampak 3 mommy je? Aqif dah hero, berlatih personal ngan pembantu cikgu time ni..

 Dah start panas dah time ni..

 Cikgu kata, 'o0o0o mentang2 cikgu hitam, korang takut ye' Hahaha

 Cubaan nak mintak Hadif 'give me 5' x berjaya sampai habis kelas.. Hadif majuk xnak cikgu..

 InsyaAllah akan ke sini lagi bebila ada masa terluang, kolam renang apartment pun dah start bukak.. Sian jugak Hadif terperuk dlm rumah merpati ni..hehehe

4 comments:

yani said...

Assalam boleh bagi contact no cikgu swimming ?tq

Azwani Shaari said...

yani:
coach ibrahim
0123806789

fieydd Cyunk said...

Sis utk kanak2 umur 10 tahun boleh gak ke

fieydd Cyunk said...

Sis utk kanak2 umur 10 tahun boleh gak ke