CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, May 14, 2013

Puaka di Jalan Raya (Finale)

Masih ingat entri ini?

Alhamdulillah, semuanya dah selesai.. Siang td dapat call dari IPD Gombak, mintak datang amik keputusan kes... Berdebar debar la ahkak walaupun dah tau kita x bersalah.. Sbbnya, yg mengadili tu kan manusia biasa jugak, mungkin akan berlaku kekhilafan.. Tp tawakkal je la kan.. Nak kata apa dah..

Masa amik nombor tu, ramai jugak tgh Q, so bertunggu tangga sekejap sblm dipanggil.. Alhamdulillah, Allah itu Maha Adil.. Owner Hyundai Accent tu yg didapati bersalah & kena saman RM300.. Paling penting, dapat la claim insurans kereta dia... Aku kalau boleh mmg xnak kacau insurans sndiri selagi xde kepentingan mendesak..

So, lepas ni kena cari workshop yg authorized under Nissan, mau semua barang original la... Kasi tukar abis semua yg rongak2 kat depan kereta tu.. So, selesai dah kisah 2 episod Puaka di Jalan Raya.. Harap2 xde insiden cemas lagi lepas ni, moga Allah selamatkan perjalanan kita semua, Aminn :)


2 comments:

Nurul said...

huhuhu..alhamdulillah. Harapnya pompuan tuh insaf la lepas nih..

Azwani Shaari said...

Alhmdulillah, tu la...lega sangat.. sblm ni dok risau takut kena guna insurans sndiri....