CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, March 21, 2011

Macaro(o)ns

Alhmdulillah, dpt juge merasa ini macarons atau ada juga memanggil beliau macaroons (2 harkat disitu).. Acik kan suka baca2 blog org lain, so ada la kekerapan menyinggah ke blog2 yg bercerita psl ini macarons, aihhhh teringin plak mau rasa.. Gigih la plak aku google baca komen2 psl ini macarons & cari la blogger yg jual..

Luckily ada sorang akak ni kat area Kepong, jual ini macarons.. Tgk pics kat blog ni pun aihhhh teringin dibuatnya.. So, x pikir panjang dah, order terus & mintak My Hazar amik kat umah beliau.. Thanks my darling husband yg sesat2 siap mau cari itu rumah..

Ok, layan gmbo dulu.. Kasi terliur.. Haha



5 flavors: Peanut Butter, Strawberry Hersheys, Butter Vanilla, Choc Ganache & Cappucino..

Komen kebanyakkan blogger: Macarons sangat manis yg x boleh di terima akal..
Komen aku: Aku mmg sweet tooth, suka giler benda manis, tp yg akak ni buat kemanisannya boleh diterima akal, even My Hazar yg x suka benda manis pun leh makan tanpa ragu2 sbnyk 5-6 keping sblm kata 'x nak dah, manis..'

Komen kebanyakkan blogger: Macarons mahal!
Komen aku: Mmg macarons mahal.. Ada yg jual sekeping tu RM2-RM3.. Bendanya pun kecik je, ada la besar syiling 50sen.. Yang aku beli ni seringgit lebih sekeping.. Mmg mahal ler, tp teringin nak cuba punya psl, beli aje lah kan... Bg aku, utk cuba skali ok la kot, nak beli slalu utk kudapan saje2 di rumah, mmg x la kot.. Macarons ni mmg sedap tp kesedapannya tu rasanya xde la bernilai beringgit2 sekeping.. Menurut kakak yg buat macarons ni, dia jd mahal sbb sangat leceh mau buat, filling kena buat satu2, xleh campur2 warna, kena buat dlm air cond etc etc.. Sgt leceh compared to cupcakes..

Kat mana nak beli?
Aku beli dari kak Ann (http://www.annluvcakes.blogspot.com/)

Tempat lain aku jumpa di internet:
http://jaja-bakery.blogspot.com/
http://loveliana-online.blogspot.com/
http://www.nathaliegourmetstudio.com/
http://www.levain.com.my/cookies.html

Selamat mencuba!

4 comments:

Miss Sunshine said...

Kak wani,
mmg leceh pun nak buat..
pernah tengok kat rancagan waita hari ni...
Mcm teringin nak rasa jugak lah...

Cikgu Nurin said...

Wani, macaroon tu bukan dorayaki ker...?konpius ai...

Azwani Shaari said...

ms: tu la psl, kos kerumitan yg buat jd mahal tu kot...

cn: wooooo, ini kudapan dr perancis maa bukan jepang...hihi

ARNA said...

wah macam sedap. nak try mkn jugala