CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, August 6, 2008

Lembu punya susu, sapi dapat nama =)

Aku ter menonton iklan ni di suatu hari yang indah...



Tetiba...rasa cam giler2 nak mkn ini mee segera.. Ekceli aku dah lama x makan benda2 merapu nih.. Aku ckp kat hosmet, tringin nak makan.. Kak Ida kata, boleh tp dia soh aku makan kat sinki.. senang nnti kalo terbakar..huhuhu.. Kak Fin2 lagik ampess, ada ke patut soh aku makan kat toilet sambil bukak shower.. Hahaha.. Teruja laa kan, nak rasa pedas sngt ke.. So, pergi laa kedai TS Mega yang busuk itu.. Beli satu peket 5 bungkus free 1 bungkus lagik..

Dah makan2 tu cam, alaaa xpedas mana pun.. Aku siap mkn mee tu sambil minum milo suam lagik.. Dah makan 2-3 paket, dah tgk iklan tu 2-3puluh kali, baru laa aku noticed sesuatu..

Huhuhu, ni bukan Mamee Kari Berapi.. Ni dah terbeli produk pesaing mereka, Maggi Kari Letup.. Malang sungguh encik mamee sekeluarga.. Penat2 bayar iklan mahal2, produk lain yg orang beli..

Mmg benar lah kata pepatah Melayu, Lembu Punya Susu, Sapi Dapat Nama.. Hikhik..

8 comments:

syida said...

ko x yh r mkn mnde2 merapu ni kn..kang ko ckp pn merapu...nk ngajor ank murid lak, diaowg x phm kang...x psl...

Azwani Shaari said...

to syida:
alaaa, sekali sekala jek mkn maggi ni.. wehhh rindu kat ko.. bila ntah nak jupe..huhuhu

syida said...

da ko asik jmpe owg 2 jew..I jeles tau:D ni nk majuk ni..haha hihi huhu...

Azwani Shaari said...

hehehe..jgn laa majuk sayang.. bila ek nak jupe.. hurmmm.. aku xde kredit nak reply msg ko td.. sowiii

syida said...

cuti skolah ni blk kg ke? 16&17 aku free r..hu..

Azwani Shaari said...

kompem laa balik.. tp 17 pagi.. tgk nnti ek, kalo xde pape, leh kuar 16 tu.. gi shopping baju raya ke.. wahahaha

syida said...

k r 2..pape nnti g tau..tata...

Azwani Shaari said...

oke.. papaiiii!