CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, September 6, 2008

Jalan-jalan cari makan

Assalamualaikum.. Owhhh seronok sungguh tido2 di pagi yang sejok ini.. Hehehe.. Terasa mcm malas nak bangun.. Maklum laa semalam dan kelmarin, lecturer datang observe.. Mmg laa sngt x cukup tdo..

Alhamdulillah, puasa mcm biasa.. Tp saya rasa pelik dengan diri sendiri.. Nafsu nak makan sudah tiada.. Pelik yang seronok laa kan.. Actually hari 1st puasa tu, beli nasi kerabu dan air soya utk berbuka, kuih lopes seringgit utk lepas terawikh dan ayam masak merah seketul utk bersahur.. Natijahnya, kuih lopes dan air soya menjadi mangsa tong sampah.. Balik dari terawikh tu mmg dah kenyang sngt2.. Offer kat housemate pun xde sapa nak:(

Hari2 seterusnya plak, saya dah x bersahur dan x beli kuih dan x beli air (berbuka dengan milo suam jek).. Tdo lambat sbb buat BBB, so dah malas nak makan sahur.. Just minum air masak jek.. Hurmm, kalau laa saya konsisten mcm ni, mesti berat sy leh turun sampai 45kg jek.. Hehehe (berangan laa wani.. berangan)

Smlm 1st time bukak puasa kat luar.. Kami 4 orang serumah pergi makan2 berbuka di Sate Kajang Hj Samuri.. Dengan jammed nya, berbuka ngan kurma jek dlm kereta.. Ada peristiwa aneh masa tgh parking tu.. Masuk parking kat dlm, stuck lama sket kat palang tu sbb ada kereta parking kat corner.. So kena reverse balik.. Dengan x semena2, palang tu turun perlahan2.. Sangat cuak ok.. Klu nak ke depan, langgar lak kereta yg parking kat corner tu.. Aihhh, mujur gak palang tu jatuh perlahan2, xde berlaku pape kat kereta tu.. Huhu, ingat nak bgtau management Sate Kajang tu tp terlupa laa plak..

Ok laa, layan gambar.. Rasanya saya x pernah lagi tayang gambo awek2 cikgu kat rumah saya kan.. hehehe

Ni wajah terkini sate samuri.. Harga yg sama,saiz jek kecik sket

Bersama Cikgu Finnah (kiri) dan Cikgu Yusfaiza (kanan) .. Ada budak silap panggil cikgu Finnah ini sebagai Cikgu Fitnah.. Hahaha! Cikgu Yusfaiza ialah pemilik persona yang membawa kami ke sana ke mari..

Cikgu Yus dan Cikgu Hidayah.. Apa? Nak berkenalan? Boleh roger aku ek ;) Tertakluk kepada terma dan syarat.. hehe

Ok kawan2, selamat berbukak puasa, selamat berterawikh, selamat bersahur dan selamat berpuasa lagi, lagi dan lagi sampai hari terakhir 30 Ramadhan bersamaan 30 Sept (besday saya:P)

11 comments:

syida said...

hahaha..aku lak kene m'bsrkn ape2 yg patut..hu2..dkter kat GH da warning da..berat x cukup..choihh..suke ati den la:D

Azwani Shaari said...

to syida:
hehehe, sila sedut lemak2 aku.. amik laa banyak mana pun..aku bg free jek, ikhlas..hehe

Sufi Idany said...

huhuhhu.... order tak hengat. lapar nafsu btul... last sedekah jer... tapi tak per bulan poser kita kena bykkan sedekah kan ? lemak2 apa ni.... lemak aku pun byk ni kalu nak gtau laa ek.... bleh sedekahkan di bulan mulia ini.

HaZaR eL-DieN said...

sedekah lemak???

PakciQue said...

Sedekah lemak...? Yaks..

Cik Wani..ade bebudak roger aku nak berbuka puasa..aku kalo ikutkan dah malas nak handle..tp beria sgt insan tu..jadi aku pun setuju..?ko nak masuk barisan ke pakatan...?ahakz..
apa-apa hal roger aku..ajk makan dan logistik dah ade org amik..aku bg kat ko eksekutif perhubungan awam...pergh..pangkat exec tu wo...aku tak suruh pon ko kontek dorg..cuma aku nak ko listkan seberapa byk no fon bebudak yang ada..dan emelkan kat aku...biar aku yg gegar dorg sumer...selamat duit kedit ko tu..jd nnt duit kedit tu leh wat beli kek..kan kan kan...?

syida said...

hehe..en.hazar sudah fenin la..

free pn den x hingin lomak ko 2..keh3

Azwani Shaari said...

sufi idany:
ahahaha..guwa makan sket jek..8cucuk dah full..

hazar:
ehehe, nak sedekah lemak..abg nak?

pakcique:
wowww!kalo buat thn ni, kiranya 2thn berturut2 laa kita iftar sesama.. ni geng uum ke pmkn?alaaa, aku tukang msg pun xpe, meksis bagi aku 1000 msg free ni..x luak pun:)

syida:
alalala..malu laa tu..cakap jek laa nak..nti aku sedut bg kat ko 2kg..hehe

PakciQue said...

mne ko dpt sampai 1000sms nie..aiyak...hmm..ok la..kalo camtu..aku lantik ko untuk jd eksekutif perhubungan awam..ok..ko leh start send msg mempelawa dorg untuk join..kalo ikut plan awal..nak buat kat nelayan..titiwangsa..
lagi satu...iftar tu menatang apa..?
ni geng pmkn punya..untuk ais..xde yg ajak..

Azwani Shaari said...

to pakcique:
biasa laa, aku topup meksis jarang2, so byk laa offer meksis bg semata2 nak aku topup..hehe
bg laa details sket..
venue: nelayan titiwangsa
tarikh: ?
budget: ?

iftar tu berbuka puasa..last year kan buat kat BTS..ni thn ke2 laa kan:)

Rashid said...

salam ramadhan cikgi cikgi,

wah lama tak makan sate kajang Hj samuri tu.. masa belajar dulu tu boleh dikatakan 2-3 minggu sekali mesti santap sate sana.. sedappppp. tapi tak tau pula sekarang ni..

Azwani Shaari said...

to rashid:
salam ramadhan juge:)
sate kajang dah kurang mengancam laa:( rasanya best lg yg 2-3thn lepas..