CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, September 1, 2010

My T A N I T A :D


Aku adalah sangat jarang membeli hadiah mahal2 utk diri sendiri.. Oleh kerana diriku begitu berharga (cewahhhh) makanya dapat juga beli ini Tanita BC-541 Family Fitness Innerscan (consider mahal la utk pekerja kelas pertengahan mcm acik ni).. Dah lama aim nak beli ini penimbang dan byk tempat dah aku survey secara online, tp bila called je semua dah xde stok.. Aku lak xnak jenama lain, nak Tanita jugak.. Akhirnya jumpa jugek ini Tanita dgn affordable price (lg murah drpd retail price nya)..

Nak dijadikan cerita yang malang, pregnant mommy xleh guna la plak ini weight scale utk whole body punya monitor, setakat nak timbang berat je boleh, kalo nak check body fat % ke, body water % ke, metabolic age ke semuanya x boleh time pregnant.. So My Hazar je la dok guna itu penimbang, x sabau nak guna pas deliver nnti.. hehehe..

Ni antara kebolehupayaan penimbang ni:

“Basic” TANITA Monitor features:
# Bodyfat %
# Body water %
# Healthy Range Indicator (are you at high or low risk of serious disease?)
# Weight Only Mode (quick, without BIA scan)
# Guest Mode (measure your friends!)
# 4 personal user files# Recall (immediate previous measure)
# Athlete mode

Advanced InnerScan full Body Composition Analysis features:
# Exclusive InnerScan Dual Frequency Technology (enables advanced body composition analysis)
# Muscle Mass
# Basal Metabolic Rate (BMR)
# Metabolic Age (How old are you physically?)
# Bone Mass / weight (calculated estimate only)
# Children's Healthy Ranges (patented world exclusive TANITA feature, are your kids healthy?)
# Physique Rating - 1 to 9 descriptive scale. (refer to manual for ‘body-types’).
# Visceral Fat Rating (the dangerous fat around your belly - below 12 you are at less risk, 13 and above you are at increased health risk).

Rasanya dlm banyak2 kriteria tu, mengukur lemak2 di badan, di perut dan metabolic age la yang paling membuat diri teruja dan nervous.. Sure kecik ati mcm nak pengsan kalau umur baru 27, tp badan beroperasi mcm umur 40.. Tp sekurang2nya kalo kita tau tahap kesihatan kita, jumlah lemak kat badan, jumlah air dlm badan etc, boleh la bertindak sebelum terlewat..

A lil bit update on my pregnancy, Alhamdulillah semuanya ok2 je.. Puasa masih full (at least sampai smlm dah 21hari puasa) walopun 2-3 kali x bangun sahur.. Paling lega part berat badan kot sbb naik 10.5kg je setakat ni.. Hrp2 dpt balik berat asal secepat mungkin (kalo lg ringan dari berat asal lagi bagusss..hehe) Satu je yang x besh, baby blum engage n kedudukan dia oblique - menyerong.. So jap g My Hazar balik skolah, aku ada appointment kat Hosp Selayang kul 9.30am ni, hopefully xde pape la...

3 comments:

Fendi said...

berapa ringgit alat penimbang tu? mmg nak cari la....

nadirah virgo said...

beli kat mana ya tanita body scanner tu? n brapa harga?

fantastic fara said...

Salam boleh saya tahu kat mana nak cari? Sedang mencari jugak ni. Kalau boleh nak tahu harga sekali. Nak bajet2. Terima kasih :)